Sandra Moñino, specialista în nutriție împărtășește o nouă rețetă pentru a prepara alimente care ajută la reducerea inflamației, informează La Vanguardia.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Pâinea este un aliment extrem de răspândit în aproape toate colțurile lumii. Fie că este sub formă de baghetă sau de felii pentru sandvișuri, ea nu lipsește aproape niciodată din cămara oamenilor, fiind un aliment versatil și practic.
Există numeroase tipuri de pâine: albă (cea obișnuită), integrală, din speltă, pâine pita etc. Fiecare are avantaje și dezavantaje, însă, în general, pâinea este considerată un aliment recomandat într-o dietă echilibrată.
Totuși, una dintre problemele ei principale este conținutul de gluten, deoarece majoritatea sortimentelor sunt preparate din făină de grâu.
Pentru a oferi o alternativă sănătoasă, nutriționista Sandra Moñino a propus o rețetă de pâine fără gluten.
O pâine simplă, antiinflamatoare și proteică — din doar două ingrediente
La începutul videoclipului ei, Sandra Moñino explică faptul că sunt necesare doar două ingrediente: albuș de ou și semințe de in.
Potrivit nutriționistei, acest tip de pâine este antiinflamatoare, fără gluten și bogată în proteine — o alegere excelentă pentru persoanele cu intoleranță la gluten sau care caută o alternativă mai ușoară și hrănitoare la pâinea tradițională.
O rețetă foarte ușor de preparat
Procesul de gătire este simplu și rapid:
-
Se separă două albușuri de ou de gălbenușuri.
-
Se bat albușurile până se obține o spumă tare (punct de zăpadă).
-
Se adaugă semințele de in măcinate și se amestecă ușor.
-
Se toarnă compoziția într-o formă de copt.
-
Se coace la 180°C, până se rumenește ușor.
Și gata — ai o pâine ușoară, fără gluten, bogată în proteine și cu efecte antiinflamatoare naturale.
