Cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie? Soluția este să-ți pregătești măncarea pe câteva zile sau o săptămână. Este ceea ce se numește batch cooking.
Dar pe lângă acest tip de organizare ai nevoie și de o planificare a meniului săptămânal. Te va ajuta și la întocmirea listei de cumpărături și la buna gestionare a timpului (și nervilor) tăi și vei economisi și niște bani.
Ne putem bucura de un meniu variat cu multe legume, fructe, paste, carne și pește. Fiecare prânz și cină îl puteți completa cu o porție de fructe de sezon: banane, portocale, mandarine, rodii, mere sau pere.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Dacă simțiți nevoia unei gustări pe parcursul zilei, există opțiuni sănătoase precum o mână de nuci, alune, migdale sau fistic, câteva măsline, bastonașe de morcov cu puțin hummus, o bucățică de brânză.
Lista de cumpărături
Fructe de sezon: banane, portocale, mandarine, rodii, mere, pere sau alte fructe exotice, ananas, lămâi
Fructe de pădure congelate
Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, semințe, curmale, smochine.
Legume proaspete: salată verde, castraveți, mărar, pătrunjel, roșii, avocado, ceapă, ceapă verde, morcovi, rădăcină de țelină, păstârnac, ardei, ridichi, dovlecei, anghinare, vinete, sparanghel, broccoli, castraveți, conopidă, fenicul, cartofi, cartofi dulci
Legume conservate: bulion roșii, fasole boabe, linte
Ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui
Pulpe de pui, carne tocată de porc, file de vită
Pește: somon
Lapte, lapte de cocos, iaurt grecesc, brânză, unt, parmezan/pecorino
Pâine toast, fulgi de ovăz, tortilla
Paste, orez, griș
Ouă
Măsline
Condimente, sare, piper, cacao
Miere
Rețetele se găsesc pe g4food.