Mustul de struguri, un elixir al sănătății, elogiat încă din epoca romană/Plin de vitamine și antioxidanți, mustul conține și enzime care ajută rinichii, ficatul și digestia

must Sursa foto: Pexels

Mustul de struguri este un produs unic obținut din presarea strugurilor – deși acesta este, de obicei, unul dintre primii pași în producția de vin. Mustul în sine are, potrivit ecdingredients.com, o gamă impresionantă de beneficii pentru sănătate. De la a ajuta la creșterea nivelului de energie și la reglarea tiparelor de somn, mustul de struguri are un efect antioxidant puternic și este un remediu natural remarcabil.

Principalele beneficii pe care mustul le aduce organismului

  • Elixir de sănătate – mustul de struguri conține foarte puţină grăsime şi are un conţinut mare de apă care, ajută la menținerea corpului hidratat. De asemenea, enzimele prezente în must stimulează rinichii, ficatul și intestinal. De asemenea, contribuie și la favorizarea digestiei.
  • Poate ajuta la reducerea colesterolului – este bogat în flavonoide
  • Este plin de nutrienți și vitamine
  • Conține Vitamina A, care promovează tonusul țesuturilor
  • Antioxidanții pe care îi conține mustul de struguri ajută la îmbunătățirea elasticității pielii și contribuie la prevenirea îmbătrânirii. În Roma Antică, strugurii erau folosiți ca tratament pentru purificarea pielii
  • Conține vitamina C, care stimulează producerea de colagen
  • Conține zaharuri naturale, cu un gust foarte bun
  • Poate ajuta la creșterea nivelului de energie și poate ajuta la îmbunătățirea tiparelor de somn, datorită prezenței quercetinei și melatoninei (care reglează ritmurile circadiene)
  • Resveratrolul este prezent în coaja strugurilor și poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale și a colestorolului. De asemenea, resveratrolul este un antioxidant ce are și efect antiinflamator.
  • Este plin de săruri minerale, inclusiv bor, care ajută la absorbția calciului, deci contribuie la întărirea , oasele. De asemenea, mustul de struguri ajută și la buna funcționare a creierului, dar și menținerea integrității memoriei.
  • Mustul poate ușura tulburările de stomac
  • Este bogat în proantocianidine ligomerice (OPC) și alți compuși polifenolici. Polifenolii prezenți în sămânța de struguri au constituit o sursă de remedii naturiste încă de acum mii de ani.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *