Este un preparat tradițional în zona Napoli, o mâncare fără pretenții dar care ne poate salva în situația când nu avem alte idei sau timp sau resurse. Ar părea că denumirea vine din forma inițial mai mult sau mai puțin rotundă a feliilor de pâine folosite la Napoli, care le făceau ca în final după preparare să semene cu roțile de căruță. Un preparat care se traduce prin valoarea adăugată unei cantități de mozzarella care nu ajunge pentru toată lumea, o „lungim” adăugând-o între felii de pâine.
Simplu și rapid de preparat, iar în final vom avea un fel de mici sendvișuri pătrate, sau triunghiulare dacă preferăm, cu mozzarella moale și care se întinde când mușcăm din ele. Trecute prin ou și pesmet și prăjite în tigaie, sau, dacă prefăm, trecute prin cuptor.
Iar dacă le asociem o salată plină de vitamine și prospețime, reechilibrăm astfel parțial uleiul folosit la prăjit. Avem, împreună, o masă completă, carbohidrați, proteine, grăsimi, fibre.
Ingrediente pentru 4 porții de mozzarella in carrozza
12 felii de pâine pentru toast
2 mozzarella de 125 g fiecare
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
4 ouă
pesmet
făină
ulei pentru prăjit
sare
Procedeu
Tăiem mozzarella felii și le tamponăm cu hârtie de bucătărie pentru a elimina lichidul în exces.
Tăiem marginile feliilor de pâine pentru a îndepărta coaja – o refolosim .
Așezăm mozzarella pe 6 felii de pâine, lăsând câțiva milimetri liberi pe margini, și presărăm sare. Acoperim cu celelalte felii de pâine și apăsăm ușor pentru a le compacta.
Tăiem fiecare sendviș pe diagonală, formând triunghiuri. Le trecem prin făina cernută, asigurându-ne că marginile aderă bine. Apoi, le trecem prin ou bătut și în final prin pesmet.
Le lăsăm la frigider timp de 30 de minute, apoi repetăm operațiunea – panare, îi spun italienii la trecutul prin ou și pesmet. Lăsăm la frigider încă 30 de minute.
Prăjim triunghiurile de mozzarella in carrozza în ulei încălzit la 170 °C până devin aurii. Le scoatem pe hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei.
Se servesc atunci când sunt calde, cu o salată alături, după preferințe. Sunt bune și reci, deci merg și la pachet.