Ministerul Agriculturii va găzdui în acest weekend un târg pentru susținerea consumului de carne de pasăre din fermele românești/Vizitatorii sunt aşteptaţi cu produse proaspete de gospodărie din carne de pasăre ale unor branduri românești

Târg șpentur promovara consumului de carne de pasăre autohtonă Foto: Freepik

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va organiza, în premieră, în perioada 18-20 octombrie, în curtea instituţiei, un târg dedicat promovării şi încurajării consumului de carne de pasăre, provenită din fermele româneşti.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, în cele trei zile de eveniment vizitatorii sunt aşteptaţi cu produse proaspete de gospodărie din carne de pasăre ale brandului Agricola din Bacău (puiul fericit – pui din rase de găini cu creştere lentă hrăniţi natural şi sănătos, exclusiv vegetal, cocoşel de pădure, piese din carne de pasăre) şi Bravito (piept, pulpe, aripi, grill). Pe lângă aceste categorii de produse, la standul Agricola vor fi expuse semipreparate şi salamuri Agricola, transmite Agerpres.

Obiectiv: stimularea consumului din producția românească

„Fermierii români produc pui de calitate. România are un grad de autosuficienţă de 160% la carnea de pui, aşadar aşteptăm vizitatorii la Târgul de la MADR dedicat sectorului avicol pentru a încuraja consumul de carne de pui din producţie românească. Ministerul Agriculturii are ca obiectiv prioritar stimularea reproducţiei la pasăre pentru creşterea sustenabilităţii şi îmbunătăţirea performanţei fermelor prin alocarea de fonduri pentru finalizarea investiţiilor”, a declarat, în comunicatul citat, ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Totodată, la standul „Avicola Focşani-Ferma Vrânceană” vor fi prezente următoarele produse: pui grill, piept de pui dezosat fără piele, pulpă de pui dezosată fără piele, aripioare, ciocănele, muşchiuleţ de pui (inner), cârnaţi de pui, frigărui, pipote de pui, ficat de pui, produse marinate: aripioare şi ciocănele marinate.

În acelaşi timp, standul „Cocorico” va încânta gurmanzii cu o gamă largă de specialităţi din carne de pui, gata de gătit şi de consum, printre care: muşchiuleţ de pui şi aripi, cocorici clasici şi picanţi, chiftele coapte din pui şi terină de pui, CocoPastrami piept de pui şi pulpe superioare dezosate, burger cu pulpă de pui Cocorico, aripioare de pui Cocorico cu cartofi prăjiţi, Cocorico Hot-dog, Cocorici de pui cu cartofi prăjiţi, CocoPastrami cu cartofi prăjiţi.

Ouă și produse din carne, la târg

De asemenea, „La Provincia” va aduce la târgul din curtea MADR produse obţinute dintr-o agricultură responsabilă, precum: puiul vegetarian pui grill cu manson, puiul vegetarian piept pui fără os fără piele, puiul vegetarian pulpe pui superioare cu os, aripi de pui gastro atm, pulpe dezosate gastro atm, pui griller, piept fără os fără piele.

La târgul dedicat promovării şi încurajării consumului de carne de pasăre provenită din fermele româneşti, vor putea fi găsite şi produsele companiei Toneli (ouă bio de categoria A – provenite de la găini crescute în sistemul de agricultură ecologică, oua free range de categoria A – de la găini crescute la sol cu acces în aer liber, ouă cu sursă de aminoacizi graşi, omega 3, vitamina D şi seleniu organic – de la găini crescute la sol cu acces în aer liber, şi, nu în ultimul rând, ouă pentru copii din categoria A – de la găini crescute la sol cu acces în aer liber, hrănite cu cereale nemodificate genetic).

Programul de vizitare a târgului de profil de la MADR este 9:00 – 19:00, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică (18-20 octombrie).

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *