Mihai Apostolescu din comuna prahoveană Măgureni a fost până în 1998 profesor de matematică în București. Între timp, înființase o stupină în Prahova, lângă Câmpina, și venea în week end să îngrijească albinele. După câțiva ani, a decis să plece din învățământ și să se dedice exclusiv apiculturii.
”După câțiva ani am înființat o asociație a apicultorilor de pe Valea Prahovei, apoi am deschis un târg apicol la Câmpina, care a ajuns foarte cunoscut printre apicultorii din România. Anul trecut am renunțat la conducerea asociației”, povestește Mihai.
Spirit antreprenorial, după cum se prezintă, Mihai Apostolescu a aplicat în 2016 pentru obținerea unei finanțări din partea OMV Petrom în cadrul programului ”Țara lui Andrei”. A prezentat un proiect de construire a unei stupine turistice, conectată la turismul de pe Valea Prahovei. ”Urmăresc și să aduc spre apicultură tineri care să se dedice acestei străvechi îndeletniciri, oferindu-le câțiva stupi și echipamentele necesare”, precizează apicultorul.
Din cauza unor probleme de ordin funciar, proiectul, realizat în proporție de 60%, stagnează. Între timp, Mihai a conceput și pus în practică un alt proiect: popularizarea apiculturii în școli, în cadrul programului ”Școala Altfel”. A construit un stup în formă de carte populat cu albine, cu ajutorul căruia explică elevilor comportamentul acestora. A fost deja în școli din Brașov, Câmpina și Ploiești.
Apicultorul are vederi pesimiste asupra viitorului apiculturii în Româniua:
”Scad cantitățile de miere, scad și prețurile. Mergem spre faliment”.