Vrei să afli cum să mănânci bine, sănătos și sustenabil? Descoperă soluțiile la Conferința G4Food!

Colaj foto Colaj foto

Pe 20 martie, G4Food sărbătorește un an de existență pe piața media printr-o conferință specială dedicată pasionaților de nutriție, sănătate și HoReCa. Evenimentul va reuni experți din industrie, chefi renumiți și antreprenori din domeniul food & beverage, oferind dezbateri, insight-uri valoroase și oportunități de networking.

De 1 an, G4Food promovează alimentația responsabilă și educația nutrițională, construind o comunitate puternică, dedicată unui stil de viață sănătos. Aniversarea primului an de G4Food este mai mult decât o celebrare. Este o confirmare a misiunii noastre de a aduce în prim-plan soluții practice pentru un stil de viață sănătos și responsabil.

AGENDA:
Moderatori ai evenimentului:
Otilia Serescu, redactor șef G4Food și Dumitru Bădița, jurnalist specializat în agricultură
09.30 Welcome coffee
10.00 – 11.30 PANEL 1. Risipa alimentara: Cum putem reduce impactul?
Teme de discuție: În fiecare an, o treime din alimentele produse ajung să fie aruncate, ceea ce înseamnă pierderi uriașe pentru producători și consumatori, dar și resurse naturale risipite, precum apă și energie. În același timp, milioane de oameni trăiesc în condiții de insecuritate alimentară, deși hrana este suficientă la nivel global. Reducerea risipei alimentare contribuie la sustenabilitatea mediului, la diminuarea impactului schimbărilor climatice și la sprijinirea celor aflați în nevoie. Este esențială implicarea tuturor actorilor din lanțul alimentar – de la producători la consumatori – pentru a găsi soluții practice și inovatoare.

Mesaj înregistrat video – Cristina Lisetchi, Policy Officer DG SANTE, Comisia Europeană
Prezentare introductivă – rezultate pe scurt ale sondajului G4Food privind Risipa Alimentară
Cosmina SIMIEAN, director general, DGASMB
Florin MAXIM, Founder, Hospitality Culture Institute Ionel CÂRSTOIU, director economic Cooperativa Gheorghe Doja
Sesiune Q&A
11.30 – 12.00 Coffee and networking
12.00 – 13.30 PANEL 2. Educație în nutriție.
Lansare de carte: Nutriționista Tania FÂNTÂNĂ – „Dacă broccoli ar fi ciocolată”
Mihaela NABĂR, consilier onorific al Ministerului Educației și Cercetării și director executiv World Vision România
Mădălina GIURESCU, director Cooperativa Agricolă BIO CĂTINA
Alexandru CÎRȚU, Chief Executive Officer
Dana DOBRESCU, Manager Corporate & Government Affairs România Mondelēz International
Sesiune Q&A
Teme de discuție: Educația nutrițională joacă un rol crucial în prevenirea bolilor și promovarea unui stil de viață sănătos. O alimentație echilibrată reduce riscul unor afecțiuni cronice precum obezitatea, diabetul sau bolile cardiovasculare, iar obiceiurile alimentare sănătoase formate de la o vârstă fragedă se mențin pe termen lung. În plus, prin educație, consumatorii pot învăța să facă alegeri alimentare mai responsabile și să sprijine economia locală prin consumul de produse proaspete, autohtone. Exemplele pozitive, precum sportivii care își mențin performanța datorită alimentației, pot inspira schimbări în rândul publicului larg. Alături de Tania, vor lua
cuvântul un reprezentant al Ministerului Sănătății sau Educației, care va detalia strategii pentru alimentația sănătoasă, un producător/antreprenor și un sportiv cunoscut pentru stilul său de viață sănătos.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *