Înghețată din banane și ciocolată / Fără zahăr adăugat, se pregătește în casă ușor și repede/ Îi poți pune și puțină cafea instant pentru o variație de gust

Ioana Costescu 11 iulie 0 comentarii 12087 vizualizări
inghetata cu banane si ciocolata Foto: G4Food

Cea mai bună înghețată este cea preparată acasă, din fructe proaspete și fără zahăr adăugat. Nu e atât de complicat cât pare și nici nu durează mult. Tot ce trebuie este să congelăm fructele și să avem un blender la îndemână.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 7-13 iulie

Ingrediente pentru înghețată

2 banane congelate (înainte de a le congela, le curățăm de coajă și le tăiem felii)

2 linguri miere (opțional), poți pune și sirop de agave, arțar, eu am pus 3 lingurițe de sirop de curmale

1 linguriță cacao

1 linguriță esență de vanilie

50 de gr de ciocolată neagră sau cu lapte, după gust.

Preparare înghețată de banane și ciocolată

Punem în blender ciocolată tăiată în cubulețe și o mărunțim bine. Adăugăm restul ingredientele: bananele congelate, cacao, esența de vanilie, mierea sau ce alt îndulcitor natural puneți, dacă puneți.

Mixăm în 2-3 reprize de 20 de sec, împingând cu spatula fructele spre lamele blenderului. Când e gata punem într-un vas și o servim.

Servire

Se servește imediat în cupe sau cornete. O putem decora cu ciocolată topită sau mărunțită.

Dacă nu consumăm toată înghețata, ideal este să o punem în congelator în forme de cuburi de gheață, pe care – când dorim să le consumăm – le vom mai trece prin blender câteva secunde. Puteți folosi și pahare de plastic de unică folosință.

Dacă vrei o variație de gust, îi pui și o linguriță de cafea instant.

Citește și

ABC în bucătărie | Trei secrete pentru ca înghețata de casă să nu aibă ace de gheață în compoziție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *