Nu e vară fără pepene roșu. Și nu e vară fără înghețată. Dar fără înghețată de pepene? Dacă vrem să mai ieșim din rutină și să încercăm idei noi, o înghețată de pepene roșu este foarte ușor de făcut, din doar patru ingrediente. Și se poate prepara foarte ușor fără mașină de înghețată. Iată ma jos două versiuni pe care le propune revista La Cucina Italiana, una mai cremoasă, alta mai dietetică.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 21-27 iulie
Pe scurt, se mixează pulpa de pepene fără semințe într-un blender, se amestecă apoi cu siropul obținut din zahăr și apă, se combină totul cu frișca bătută și se dă la congelator. Apropos de semințele de pepene, ele nu se aruncă, pot deveni un adaos nutrivit foarte util și benefic, astfel.
Ingrediente pentru 10 porții de înghețată de pepene roșu
-
1 kg de pepene roșu, pulpa
-
500 g de smântână lichidă pentru frișcă
-
200 g de zahăr
-
200 ml de apă
Procedeu
-
Începem prin a pune un recipient din oțel inoxidabil în congelator, cu cât mai rece îl folosim cu atât mai bine.
-
În continuare preparăm siropul: se fierb 200 ml de apă cu 200 g de zahăr timp de câteva minute la foc mediu. Siropul este gata când pe lingură rămâne un strat lipicios fin.
-
Cât timp se răcește siropul, tăiem în cuburi 1 kg de pulpă de pepene roșu, scoatem sâmburii și pasăm pulpa într-un blender.
-
În continuare, batem 500 ml de frișcă până devine tare și nu își schimbă forma.
-
Amestecăm acum siropul cu pulpa de pepene, apoi încorporăm cu grijă acest amestec în frișcă, amestecând de jos în sus pentru a nu pierde aerul încorporat.
-
Turnăm compoziția în recipientul din oțel din congelator și îl așezăm înapoi plin timp de o oră.
-
După o oră, scoatem înghețata și o amestecăm energic, apoi o dăm la loc în congelator. Repetăm această operațiune de încă 3 ori, din oră în oră. Altenativ, în loc de castron putem folosi sticle de plastic închise ermetic, pe care le umplem doar pe jumătate. Le scoatem din congelator, le agităm și le așezăm la loc, repetând tot de trei ori operațiunea.
O versiune mai dietetică de înghețată de pepene
Dacă vrem să ne bucurăm de plăcerea înghețatei de pepene dar vrem să limităm caloriile și acceptăm un mic compromis legat de gust, putem înlocui smântâna cu iaurt.
Se congelează peste noapte 350 g de pepene roșu tăiat cuburi fără sâmburi și 300 g de iaurt natural în forme pentru cuburi de gheață.
A doua zi, lasă-le câteva minute la temperatura camerei, apoi mixează-le împreună cu 120 g de zahăr pudră, și asta e tot.
Citește și alte idei și rețete cu pepene roșu:
„Pizza” de pepene, desert sănătos pentru copii
Salată de pepene roșu cu feta, o idee de cină plăcută și ușoară
Salată de pepene cu brânză de capră și vinegrette cu citrice