De multe ori, în timpul postului, oamenii nu mai știu ce să prepare și apelează la eternii cartofi prăjiți cu salată sau, și mai rău, la diverse pateuri vegetale pline de E-uri și grăsimi.
Iată o rețetă de post, vegană, plină de nutrienți și deliciasă: paste din linte cu sos de dovleac și lapte vegetal.
Ingrediente
1 dovleac mic sau o jumătate dintr-unul mai mare
1 ceapă
1 cățel de usturoi
2 linguri de ulei de măsline extra virgin
130 de grame de lapte de soia
1 lingură cu vârf de fulgi de drojdie inactivă
125 de grame de paste de linte
Pătrunjel verde, sare, piper.
Preparare paste proteice cu dovleac
Curățăm și tăiem dovleacul în bucăți mici.
Încingem uleiul în tigaie, tragem în ulei usturoiul și ceapa tăiate mărunt, precum și bucățelele de dovleac. Dacă se lipesc, se poate adăuga puțină apă.
Se mixează totul cu blenderul împreună cu laptele de soia, sare, piper și drojdie. Va rezulta o cremă savuroasă și aromată.
Fierbem pastele conform indicațiilor de pe pachet și le adăugăm în sos. Le mai lăsam un minut sau două, stingem focul, punem pătrunjelul tăiat mărunt și servim. Nu uitați să măcinați și puțin piper proaspăt!
Poftă bună!