Idei de cină | Gnochi cu mix de ciuperci și lapte de cocos, un preparat simplu și exotic/ Rețetele Juanitei

gnochi

Dacă spaghetele și macaroanele sunt cele mai răspândite tipuri de paste, gnocchi nu sunt nici ele cu mult mai prejos. Această specialitate se prepară din cartofi, făină și ou, iar orice sos adăugat o va transforma într-o rețetă delicioasă. Tot mai mulți iubitori de paste includ gnocchi în preparatele lor, lăsând deoparte alte tipuri mai tradiționale.

Dacă la aceste delicioase paste adăugăm un sos pe bază de lapte de cocos și ciuperci variate, vom avea un fel perfect pentru a savura gnocchi. Ciupercile sunt extrem de nutritive, având proprietăți antioxidante naturale, contribuind la reducerea colesterolului, îmbunătățind oxigenarea sistemică și fiind benefice pentru diabet, printre alte avantaje.

Ingrediente pentru gnochi

1 șalotă sau ceapă mică

2 mâini de ciuperci, tipuri variate

200 de grame de lapte de cocos

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


400 de grame de gnocchi

Grana padano sau parmezan, după gust

Sare, după gust

Piper, după gust

Este important să punem mai multe tipuri de ciuperci, deoarece au gust diferit. Laptele de cocos joacă, de asemenea, un rol central. De la cocos se folosește totul: apa, pulpa, uleiul – utilizat atât în cosmetică, cât și în alimentație –, untul, laptele, făina sau fibrele. În plus, este folosit ca combustibil, pentru mobilier, instrumente muzicale sau diverse ustensile. În ultimii ani, însă, laptele și uleiul de cocos au devenit vedete în bucătărie, fiind utilizate atât în rețete sărate, cât și dulci. În această rețetă, laptele de cocos se folosește pentru a crea un sos original care nu va lăsa pe nimeni indiferent.

Prepararea pastelor gnochi

Toacăm mărunt șalota pentru a se găti rapid și uniform. Feliem ciupercile. Punem totul într-o tigaie și gătim 5 minute. Când legumele sunt călite, adăugăm laptele de cocos, asezonăm cu sare și piper, și lăsăm amestecul să scadă 5-10 minute.

Adăugăm gnocchi deja fierți în apă cu sare (conform indicațiilor de pe pachet), radem puțină grana padano sau ceva parmezan, amestecăm bine și preparatul este gata.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *