O idee simplă și rapidă de mic dejun de weekend dar de efect și plină de gust. Pentru care nu trebuie să gătim nimic. Felii de pâine prăjită acoperite cu pesto de busuioc, peste care adăugăm câte un ou, poate fi prăjit în ulei în tigaie, poșat sau fiert.
Opțional, se poate rade deasupra oului și puțină brânză de orice fel rasă peste ou, cu felii subțiri de roșii așezate peste pesto, înaintea oului, ca să rămână blocate între straturi.
Pe cât de sățios și gustos, pe atât de simplu de făcut, mai ales dacă avem deja un borcan de pesto de busuioc în frigider, făcut în casă sau cumpărat.
Ingrediente pentru 4 porții
4 felii mari de pâine
4 ouă
8 linguri de sos pesto de busuioc
ulei de măsline
un cățel de usturoi
sare, piper
Procedeu
Feliile de pâine se stropesc cu ulei și se pun la prăjit fie în aparat, fie într-o tigaie antiaderentă.
Când au devenit puțin crocante, trecem un câțel de usturoi tăiat în două pe suprafața lor, pentru un plus de aromă.
În aceeași tigaie încălzim foarte puțin sosul pesto și îl întindem pe feliile de pâine, distribuindu-l uniform.
În continuare în aceeași tigaie cu uleiul rămas de la pesto sau încă puțin gătim ouăle.
Când s-au coagulat suficient fără să se ardă prea tare le adăugăm peste feliile de pâine prăjită unse cu pesto.
Se presară peste ele sare și piper sau chiar puțină brânză rasă, după preferințe.
Opțional, peste pesto se pot adăuga și felii subțiri de roșii.
Într-o altă variantă, înainte peste se poate așeza pe feliile de pâine mozzarella rasă sau tăiată felii subțiri.
Se servesc imediat, cu un ceai bun alături.