Gustări funny pentru Halloween: dovleacul care vomită guacamole și măturile din cașcaval și sticksuri

halloween aperitive Colaj foto G4Food/ juliascuisine

Sărbătoarea de Halloween chiar dacă nu este ceva tradițional în România a devenit cumva prin imitație de la tradițiile vestice și un prilej de distracție locală. Mai ales că în acest pică într-o vineri.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Halloween este sinonim cu bomboane și dulciuri din belșug, dar există și o mulțime de variante sărate, de aperitive mai sănătoase și n același timp distractive atât pentru copii cât și pentru adulți. Iar distracția constă nu doar în a le mânca, cât și în a le prepara. Iată două opțiuni care nu sunt nici prea greu de făcut.

Dovleacul care vomită guacamole

Dacă sărbătorim Halloween cu siguranță avem și un dovleac sculptat „înfricoșător” în casă. Îl punem pe un platou mai generos, preferabil dreptunghiular sau oval, la unul dintre capete, cu fața spre platou. În fața gurii dovleacului întindem, în lungul platoului guacamole (vezi aici cu se prepară) și pe laterale așezăm nachos. Putem adăuga opțional între guacamole și nachos și un rând de salată de roșii cu ceapă, totul tocat mărunt pentru a însoți guacamole și a da o culoare mai „sângerie” platoului.

Mături de vrăjitoare din sticksuri și cașcaval

Avem nevoie doar de trei ingrediente simple pentru a pregăti aceste mături: bastonașe de cașcaval, de câțiva cm lungime, sticksuri, fire de cepușoară (arpagic proaspăt).

Tăiem batonasele de brânză la jumătate lăsând cealaltă jumătate ca un suport, apoi în cele două părți despărțite tăiem pe lung mici felii în brânză. În partea de sus vom înfige sticksul.

Înfășurăm partea de sus a cașcavalului (suportul) cu un fir de arpagic ca și cum am fixa mătura de băț și gata.

Happy Halloween!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *