Gardurile anti-lupi, soluția fermierilor pentru protecția împotriva animalelor sălbatice / În unele zone, s-a înregistrat o frecvenţă mai mare a atacurilor față de anii precedenți

gard, anti-lupi, gospodărie, accesorii Gard anti-lupi / Sursa foto: greentehnic

Creșterea atacurilor de lupi a adus la suprafață nevoia de protecție sporită pentru animalele domestice. Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) a anunțat că, doar pentru luna iulie, despăgubirile acordate pentru pierderile cauzate de animalele sălbatice au însumat aproximativ 50.000 de lei, marcând o intensificare a atacurilor față de anii precedenți.

„Au fost atacuri destul de frecvente, în ultimul timp s-au intensificat atacurile de lup, nu erau până anii trecuţi, dar acum se pare că s-au înmulţit ori au migrat în zonă, iar oamenii ştiu cum să procedeze în cazul unor pagube. Au atacat la stână, în afara localităţii, nu în zone locuite. De atacuri de lup nu am mai auzit în zonă de multă vreme, dar în ultimul timp au început şi anul acesta frecvenţa a crescut”, a declarat primarul comunei Scorţoasa, Vasile Săcuiu, pentru AGERPRES.

Gardurile anti-lupi au devenit o soluție din ce în ce mai căutată de către fermieri și micii proprietari de animale din gospodării

În acest context, gardurile anti-lupi, în special cele electrice, au devenit o soluție din ce în ce mai căutată de către fermieri și micii proprietari de animale din gospodării.

Lulea Mihaela, consultant Green Tehnic Garden, a explicat pentru G4Food că aceste garduri sunt foarte cerute mai ales primăvara și toamna, când animalele sunt scoase la păscut: „Se vinde destul de bine. Depinde de sezon, depinde de multe lucruri”. Mihaela a adăugat că produsele anti-lupi nu sunt folosite doar de fermieri, ci și de cei care dețin câteva animale în gospodărie, ceea ce arată o cerere în creștere pentru acest tip de protecție.

Bianca Purcar, consultant DCMzootehnie, confirmă acest trend, subliniind că vara este un alt sezon în care gardurile anti-lupi sunt extrem de căutate, răspunzând nevoii de protecție constante și variate ale gospodarilor.

Sursa foto: greentehnic.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *