O frittata cu mazăre este mereu o rețetă la îndemână inclusiv pentru micul dejun, fiind un preparat echilibrat și care conferă energie pentru câteva ore bune. Una dintre numeroasele variante ale clasicei frittata italiene. Se prepară în câteva minute și poate fi preparată și la cuptor, dacă avem mai mult timp la dispoziție. În plus, poate fi servită și rece.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
O putem îmbogăți cu brânză rasă de diferite tipuri, șuncă sau bacon, smântână lichidă pentru o textură mai cremoasă sau ierburi aromatice pentru un plus de prospețime.
Ingrediente – 4 porții de frittata cu mazăre de mic dejun
-
ouă – 8
-
unt – 40 g
-
ceapă verde – o legătură
-
mazăre congelată – 200 g
-
parmezan ras sau altă brânză tare sau semitare, chiar cașcaval – 50 g
-
sare fină
-
piper negru măcinat la moment
-
nucșoară rasă
Procedeu
-
Curăță ceapa și toac-0 fin cu cuțitul.
-
Pune jumătate din unt într-o tigaie antiaderentă. Adaugă ceapa și gătește-o la foc foarte mic, amestecând des, până devine moale.
-
Adaugă direct în tigaie mazărea congelată, o jumătate de pahar cu apă și un praf de sare. Gătește la foc mic până când mazărea se înmoaie și apa se evaporă.
-
Într-un bol, bate ouăle cu un tel până devin omogene și încorporează aer. Adaugă sare, piper și nucșoară.
-
Rade puțin parmezan sau orica altă brânză tare și adaugă peste ouă, amestecând bine. Completează cu mazărea din tigaie călită cu ceapă și amestecă bine.
-
În aceeași tigaie mare topește restul de unt, toarnă compoziția de ouă și mazăre, acoperă cu capac și gătește la foc mic până când frittata s-a întărit pe margini și este ușor moale în centru. Nu este nevoie să o întorci. Stinge flacăra și lasă așa sub capac alte câteva minute. Taie și servește.
Frittata cu mazăre se poate păstra până la trei zile în frigider, într-un recipient acoperit. Poate fi preparată din timp și luată și la pachet, ca atare sau între două felii de pâine cu puțin muștar și frunze de salată.