Frittata cu ceapă și ardei copți la airfryer – un mic dejun care se poate pregăti rapid, adaptând rețeta inclusiv pentru o singură persoană

Ioana Costescu 20 martie 0 comentarii 7394 vizualizări
frittata Foto: G4Food

De multe ori preferi să iei un mic dejun frugal, un fruct, un iaurt sau un sendviș, pentru că ar fi greu să prepari o omletă, de pildă, pentru o singură persoană. Știm că pentru omletă, într-o tigaie de mărime normală, avem nevoie de 3 ouă, cantitate ideală pentru 2 persoane. Nu mai zic de o frittata sau o tortilla cu cartofi, care se fac de obicei din 5-6 ouă.

Am ales varianta de frittata cu ceapă și ardei copți, pentru că îmi place combinația, dar putem pune și alte legume sau ardeii cruzi. Am bătut 2 ouă într-un castron, am tocat 1 fir de ceapă verde, câteva fășii de ardei gata copți roșii și verzi, sare și piper.

Am uns cu unt o formă ceramică potrivită pentru această cantitate (și care intra în airfryer) și am pus ouăle și legumele în vas. Am programat 15 minute la 180 de grade și frittata pentru 1 persoană a fost gata.

Dacă sunteți mai mulți la masă, adăugați mai multe ouă, legume, alegeți un vas mai mare, o formă de silicon pentru airfryer sau o hârtie și puneți ingredientele direct în ea. Timpul de gătire va fi și el prelungit, desigur.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *