Frittata cu ceapă și ardei copți la airfryer – un mic dejun care se poate pregăti rapid, adaptând rețeta inclusiv pentru o singură persoană

frittata Foto: G4Food

De multe ori preferi să iei un mic dejun frugal, un fruct, un iaurt sau un sendviș, pentru că ar fi greu să prepari o omletă, de pildă, pentru o singură persoană. Știm că pentru omletă, într-o tigaie de mărime normală, avem nevoie de 3 ouă, cantitate ideală pentru 2 persoane. Nu mai zic de o frittata sau o tortilla cu cartofi, care se fac de obicei din 5-6 ouă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Am ales varianta de frittata cu ceapă și ardei copți, pentru că îmi place combinația, dar putem pune și alte legume sau ardeii cruzi. Am bătut 2 ouă într-un castron, am tocat 1 fir de ceapă verde, câteva fășii de ardei gata copți roșii și verzi, sare și piper.

Am uns cu unt o formă ceramică potrivită pentru această cantitate (și care intra în airfryer) și am pus ouăle și legumele în vas. Am programat 15 minute la 180 de grade și frittata pentru 1 persoană a fost gata.

Dacă sunteți mai mulți la masă, adăugați mai multe ouă, legume, alegeți un vas mai mare, o formă de silicon pentru airfryer sau o hârtie și puneți ingredientele direct în ea. Timpul de gătire va fi și el prelungit, desigur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *