Studiu FAO: Peste 8.000 de miliarde de dolari costă anual la nivel planetar obiceiurile alimentare nesănătoase. Cheltuielile cu sănătatea sunt mai mari decât cele legate de schimbările climatice 11 noiembrie Redacția 0 comentarii
De la prelucrarea deșeurilor, ambalaje alimentare sustenabile și geluri antisecetă, la alternative la cafea și alge de laborator. Cele mai inovative startupuri agrifood din Italia 11 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Te tentează să treci de la motocultor la tractoraș? Tot ce trebuie să știi despre minitractoare: cui se adresează, cât costă, ce poți face cu ele și ce dezavantaje principale au 8 noiembrie George Mănescu 2 comentarii
Cum a inventat un proprietar de gelaterie din Italia un aromatizator universal care merge cu orice. Bun peste înghețată, paste, orez, carne, pește sau legume 5 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Audieri în comisii la PE: Comisarul european desemnat pentru agricultură pledează pentru venituri decente pentru fermieri și atragerea tinerilor 4 noiembrie Redacția 0 comentarii
„Napolitanele”, o piață de peste 6 miliarde de dolari anual. De unde le vine numele? 31 octombrie Redacția 1 comentarii
Resturile de avocado, transformate în hârtie / Cojile și sâmburii ajung materiale prietenoase cu mediul / Inițiativa sustenabilă, prezentată la Târgul „Fruit Attraction 2024” din Madrid 30 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Creșterea cărnii de vită din UK, transformată radical prin tehnologia „digital twin”, alimentată de inteligența artificială! / Proiectul BeefTwin, în valoare de 1,2 milioane de lire sterline, este coordonat de Nottingham Trent University 23 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
De la mâncare ca medicament la transparență. Tendințele din gastronomie pentru 2025, conform unui institut britanic de analiză a trendurilor 22 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
O delegație de producători români din sectorul agrolimentar este prezentă în aceste zile la Paris la SIAL, cel mai prestigios târg de sector din Europa 20 octombrie Redacția 0 comentarii
Roboții cei mai des folosiți în agricultura actuală. În ce fel ajută culturile, dar și natura 16 octombrie Redacția 0 comentarii
Cum pot ajuta dronele plantațiile de vie și care sunt deocamdată limitele lor 15 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
„Limba electronică” alimentată de inteligența artificială, o inovație ce promite să revoluționeze siguranța alimentară / În timpul testelor, algoritmii AI au oferit rezultate aproape ideale atunci când vine vorba de detectarea modificărilor în compoziția alimentelor 14 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Mutări pe piața HoReCa. Grupul City Grill se extinde în zona Transilvaniei. Grupul a încheiat un parteneriat cu Marty Restaurants 10 octombrie Redacția 0 comentarii
Înghețata de conopidă complet vegană, produsă în Noua Zeelandă. A depășit stadiul de producție de nișă și se vinde în supermarketuri 9 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ospătar la distanță? Pare desprins din filmele SF, dar o aplicație pune la dispoziția restaurantelor și a ospătarilor această opțiune 9 octombrie Redacția 0 comentarii
Carne sintetică. Noul regulament cadru pentru producția în UE aprobat de EFSA intră în vigoare din februarie 9 octombrie Redacția 0 comentarii
INTERVIU Soluții inedite pentru criza forței de muncă în agricultură: Un fermier prahovean apelează la roboţi pentru lucrul în plantaţia de cătină / Prototip 100% românesc de robot culegător 7 octombrie Redacția 0 comentarii
În câteva vii din sud-estul Spaniei, un proiect universitar experimental a umbrit vița de vie, instalând panouri fotovoltaice. Cercetarea dorește să afle dacă astfel producția și calitatea vinului pot fi îmbunătățite, iar mediul mai bine protejat 5 octombrie Redacția 0 comentarii
Compania din SUA care a dezvoltat prima fermă verticală de căpșuni va utiliza tehnologia AI / Aceasta va produce peste 2 milioane de kilograme de căpșuni, anual 4 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Un nou tip de „sol inteligent” promite să revoluționeze agricultura: Captarea apei se face direct din aer / Soluția ar putea fi extrem de utilă, în contextul secetei extinse 3 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cluj: Nămolul nepericulos rezultat din epurarea apei va fi valorificat în agricultură / În SUA, această practică este asociată cu riscuri grave pentru sănătate, inclusiv cancer și probleme de dezvoltare la copii 2 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
„Toamna Horticolă Bucureșteană 2024”, eveniment organizat între 3 și 6 octombrie / Vor fi prezentate inovații în grădinărit și soluții sustenabile pentru orașe verzi / Participanții vor avea parte de degustări, expoziții și ateliere 2 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Un business italian cu vechime de peste un secol în domeniul cărnii se reconvertește exclusiv pe produse din proteine vegetale 30 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Românii, interesați de inteligența artificială în electrocasnice precum frigiderele și cuptoarele / Mulți confundă, însă, tehnologia cu diverse soluții software 30 septembrie Redacția 0 comentarii
Combustibil sustenabil pentru avioane, creat din deșeuri de porumb 28 septembrie George Mănescu 0 comentarii
10 aplicații pentru reducerea risipei alimentare, disponibile atât pentru dispozitivele Android, cât și pentru cele iOS 27 septembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Carne hibrid: inovație de la Facultatea de Inginerie Alimentară din Timișoara/ Salam, pateu, crenvurșt și parizer cu ingrediente vegetale 26 septembrie Ștefan Both 0 comentarii
Startup-urile folosesc „praf de rocă” pentru a face agricultura ecologică / Cum a ajuns un mineral din Norvegia să îmbunătățească mediul în Mississippi 26 septembrie George Mănescu 0 comentarii
PepsiCo România dă asigurări că activitatea sa nu va fi afectată de decizia colegilor din Grecia de a muta producția înapoi în țară 26 septembrie Redacția 0 comentarii
Resturile vegetale din industria alimentară ca resursă. Pudră nutrițională plină de antioxidanți, din resturile de la prelucrarea roșiilor „negre” 25 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Au apărut frigidere și cuptoare cu inteligență artificială, dar doar 15% dintre europeni știu cum să utilizeze tehnologia pentru a-și îmbunătăți viața – studiu Samsung 24 septembrie George Mănescu 0 comentarii
“Robo-fermierul”, proiect inovativ în pomicultură, finanţat cu 360.000 de euro din fonduri europene 20 septembrie Redacția 0 comentarii
Garda Civilă Spaniolă va folosi drone și un elicopter împotriva hoților de măsline. Prețul uleiului de măsline a multiplicat numărul furturilor 20 septembrie Redacția 0 comentarii
E-Horse: Un fermier olandez a dezvoltat un tractor alimentat exclusiv cu energie solară / Autonomie de 6-8 ore și preț de 100.000 de euro 19 septembrie George Mănescu 0 comentarii
Inovație în alimentație: O companie din Suedia a creat o fermă verticală, în care legumele sunt cultivale în interiorul hipermarketurilor / Cum funcționează și ce rol are inteligența artificială în proces 17 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Trei ingrediente alimentare comune folosite în arme și muniții. Ce au în comun o bomboană și o rachetă HIMARS? 13 septembrie George Mănescu 0 comentarii
O antreprenoare din Houston a dezvoltat o aplicație de alimentație sănătoasă, bazată pe inteligență artificială 11 septembrie Redacția 0 comentarii
Pluta, unul dintre cele mai sustenabile materiale din lume, ne-ar putea rupe dependența de plastic 9 septembrie Redacția 0 comentarii
IFA 2024: O companie susține că produsul său elimină mirosurile neplăcute din frigider și ține fructele și legumele proaspete mai mult timp. 6 septembrie Adrian Popa 0 comentarii
Poate radiația din telefoanele mobile și cuptoarele cu microunde să provoace cancer? Un nou studiu susține că are răspunsuri definitive / Care sunt efectele radiațiilor emise de antenele de telefonie mobilă 6 septembrie George Mănescu 2 comentarii
IFA 2024: Frigiderele cu inteligență artificială pot reduce risipa alimentară. Ele știu ce produse urmează să expire și sugerează chiar rețete pentru ele 5 septembrie Adrian Popa 0 comentarii
IFA 2024: AI uitat cum se numea filmul acela în care șobolanul gătea? Poți întreba televizorul, potrivit Samsung 5 septembrie Adrian Popa 0 comentarii
IFA 2024. Cum poate AI-ul să reducă numărul de neînțelegeri într-un cuplu? Samsung: Frigiderul îți spune când nu mai e lapte, iar cuptorul îți sugerează rețete noi 5 septembrie Adrian Popa 0 comentarii
Fermentarea de precizie, tehnologia alternativă care ar putea avea un impact semnificativ asupra producției alimentare din Noua Zeelandă, în special în sectorul produselor lactate 2 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cercetătorii fac descoperiri în domeniul energiei nucleare după experimente cu maioneză 1 septembrie Ioan Radu 0 comentarii
O alianță din UK vrea să reseteze temperatura congelatoarelor din supermarketuri. Move -15°C afirmă pe baza unui studiu că standardul de -18°C e vechi și depașit 29 august Mihaela Găneț 1 comentarii
Munch, aplicaţia care ajută la reducerea risipei alimentare, anunță că a salvat peste 2 tone de mâncare în această vară 29 august Redacția 0 comentarii
VIDEO Casket Cooler este o ladă frigorifică pentru băuturi în formă de sicriu / Este disponibilă în ediție limitată, iar prețul de pornire e de 1.500 de dolari 29 august George Mănescu 0 comentarii
Găsește caserola ideală pentru muncă: Tiffin, geantă de alimente, caserolă electrică și alte opțiuni pentru a-ți lua pachet de acasă în fiecare zi 28 august Andreea Drăghici 0 comentarii