Raport citat de Forbes: Liliecii, adesea subestimați, joacă un rol esențial în agricultură, economisind anual până la 53 de miliarde de dolari pentru fermierii din America / Consumă insecte care ar putea distruge recoltele sau ar crește dependența de insecticide 30 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Fructe tatuate, o soluție elaborată de Westfalia Fruit, o multinațională care operează și în Europa. Inciziile pe coajă eliminată etichetele din plastic 29 noiembrie Redacția 0 comentarii
S-a lansat cartoful hibrid Nemo, un produs inovator pentru agricultură / Numit după peștele din desene animate, „Nemo” este destinat consumatorilor care caută produse rapid de preparat, dar și sustenabile / În plus, are o rezistență puternică la boli 27 noiembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Departamentul de Agricultură al SUA folosește inteligența artificială pentru a îmbunătăți tehnicile de recoltare a merișoarelor / Proiectul urmărește creșterea productivității fructelor, sporirea rezistenței la boli și adaptarea culturilor la fluctuațiile climatice 26 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ce sunt „băuturile funcționale”, beneficii și tendințe pe piață/ Ingredientele lor cheie sunt vitamine sau superalimente precum curcuma, ghimbirul, semințele de chia și açai/ ANALIZĂ 26 noiembrie Redacția 0 comentarii
Curtea de Conturi Europeană: Etichetele produselor alimentare pot păcăli consumatorii 25 noiembrie Redacția 0 comentarii
Cum să folosești aluminiul în bucătărie fără riscuri. În ce condiții poate fi periculos 22 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Un popular inel inteligent va primi o caracteristică majoră: monitorizarea zahărului din sânge / Un parteneriat va „ajuta utilizatorii să decidă ce și când să mănânce” 22 noiembrie George Mănescu 0 comentarii
PanCricri, primul panettone cu făină de greieri și greieri trași în ciocolată în compoziție 21 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Dezvoltatorul Farming Simulator anunță cea mai de succes lansare din serie: Ediția FS25 – 2 milioane de copii vândute în prima săptămână 20 noiembrie George Mănescu 0 comentarii
Bayer și Microsoft lansează un proiect inovator de inteligență artificială pentru sectorul agricol / Inițiativa face parte dintr-un proiect mai amplu al Microsoft, care își propune să ofere soluții de AI personalizate, folosind date provenite de la unele dintre cele mai mari companii 19 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Studiu: plantele din culturi acvaponice oferă un profil nutrițional superior față de cele cultivate prin metode convenționale 18 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Gnocchi. Te lovești des de ei în supermarket și par niște ciudățenii. Dar ești și curios, însă nu știi cum se gătesc. Iată tot ce poți face cu o pungă din aceste găluște italiene 17 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
„La EuroTier 2024, se află și o mică secțiune de utilaje și echipamente pentru fermele de insecte / Sectorul bovine este cel mai animat” – Tiberiu Abraham, contributor G4Food 14 noiembrie Filip Constantin 0 comentarii
Studiu în șase țări europene mari: peste jumătate din ambalajele de plastic ale alimentelor sunt inutile 14 noiembrie Redacția 0 comentarii
MADR: Consultare publică timp de 15 zile pe Ghidul aferent Schemei de producere a energiei regenerabile în agricultură şi industria alimentară 13 noiembrie Redacția 0 comentarii
Cu ce tip de permis poți conduce pe drumurile publice un tractor de mici dimensiuni? Aceste vehicule nu depășesc de obicei viteza de 30 km/h 13 noiembrie Ioan Radu 0 comentarii
Plantațiile superintensive din Portugalia dau peste cap prețul uleiului de măsline. În perioada următoare prețul va fi mai scăzut dar se așteaptă o creștere după ce oferta de moment se epuizează 12 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Studiu FAO: Peste 8.000 de miliarde de dolari costă anual la nivel planetar obiceiurile alimentare nesănătoase. Cheltuielile cu sănătatea sunt mai mari decât cele legate de schimbările climatice 11 noiembrie Redacția 0 comentarii
De la prelucrarea deșeurilor, ambalaje alimentare sustenabile și geluri antisecetă, la alternative la cafea și alge de laborator. Cele mai inovative startupuri agrifood din Italia 11 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Te tentează să treci de la motocultor la tractoraș? Tot ce trebuie să știi despre minitractoare: cui se adresează, cât costă, ce poți face cu ele și ce dezavantaje principale au 8 noiembrie George Mănescu 2 comentarii
Cum a inventat un proprietar de gelaterie din Italia un aromatizator universal care merge cu orice. Bun peste înghețată, paste, orez, carne, pește sau legume 5 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Audieri în comisii la PE: Comisarul european desemnat pentru agricultură pledează pentru venituri decente pentru fermieri și atragerea tinerilor 4 noiembrie Redacția 0 comentarii
„Napolitanele”, o piață de peste 6 miliarde de dolari anual. De unde le vine numele? 31 octombrie Redacția 1 comentarii
Resturile de avocado, transformate în hârtie / Cojile și sâmburii ajung materiale prietenoase cu mediul / Inițiativa sustenabilă, prezentată la Târgul „Fruit Attraction 2024” din Madrid 30 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Creșterea cărnii de vită din UK, transformată radical prin tehnologia „digital twin”, alimentată de inteligența artificială! / Proiectul BeefTwin, în valoare de 1,2 milioane de lire sterline, este coordonat de Nottingham Trent University 23 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
De la mâncare ca medicament la transparență. Tendințele din gastronomie pentru 2025, conform unui institut britanic de analiză a trendurilor 22 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
O delegație de producători români din sectorul agrolimentar este prezentă în aceste zile la Paris la SIAL, cel mai prestigios târg de sector din Europa 20 octombrie Redacția 0 comentarii
Roboții cei mai des folosiți în agricultura actuală. În ce fel ajută culturile, dar și natura 16 octombrie Redacția 0 comentarii
Cum pot ajuta dronele plantațiile de vie și care sunt deocamdată limitele lor 15 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
„Limba electronică” alimentată de inteligența artificială, o inovație ce promite să revoluționeze siguranța alimentară / În timpul testelor, algoritmii AI au oferit rezultate aproape ideale atunci când vine vorba de detectarea modificărilor în compoziția alimentelor 14 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Mutări pe piața HoReCa. Grupul City Grill se extinde în zona Transilvaniei. Grupul a încheiat un parteneriat cu Marty Restaurants 10 octombrie Redacția 0 comentarii
Înghețata de conopidă complet vegană, produsă în Noua Zeelandă. A depășit stadiul de producție de nișă și se vinde în supermarketuri 9 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ospătar la distanță? Pare desprins din filmele SF, dar o aplicație pune la dispoziția restaurantelor și a ospătarilor această opțiune 9 octombrie Redacția 0 comentarii
Carne sintetică. Noul regulament cadru pentru producția în UE aprobat de EFSA intră în vigoare din februarie 9 octombrie Redacția 0 comentarii
INTERVIU Soluții inedite pentru criza forței de muncă în agricultură: Un fermier prahovean apelează la roboţi pentru lucrul în plantaţia de cătină / Prototip 100% românesc de robot culegător 7 octombrie Redacția 0 comentarii
În câteva vii din sud-estul Spaniei, un proiect universitar experimental a umbrit vița de vie, instalând panouri fotovoltaice. Cercetarea dorește să afle dacă astfel producția și calitatea vinului pot fi îmbunătățite, iar mediul mai bine protejat 5 octombrie Redacția 0 comentarii
Compania din SUA care a dezvoltat prima fermă verticală de căpșuni va utiliza tehnologia AI / Aceasta va produce peste 2 milioane de kilograme de căpșuni, anual 4 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Un nou tip de „sol inteligent” promite să revoluționeze agricultura: Captarea apei se face direct din aer / Soluția ar putea fi extrem de utilă, în contextul secetei extinse 3 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cluj: Nămolul nepericulos rezultat din epurarea apei va fi valorificat în agricultură / În SUA, această practică este asociată cu riscuri grave pentru sănătate, inclusiv cancer și probleme de dezvoltare la copii 2 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
„Toamna Horticolă Bucureșteană 2024”, eveniment organizat între 3 și 6 octombrie / Vor fi prezentate inovații în grădinărit și soluții sustenabile pentru orașe verzi / Participanții vor avea parte de degustări, expoziții și ateliere 2 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Un business italian cu vechime de peste un secol în domeniul cărnii se reconvertește exclusiv pe produse din proteine vegetale 30 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Românii, interesați de inteligența artificială în electrocasnice precum frigiderele și cuptoarele / Mulți confundă, însă, tehnologia cu diverse soluții software 30 septembrie Redacția 0 comentarii
Combustibil sustenabil pentru avioane, creat din deșeuri de porumb 28 septembrie George Mănescu 0 comentarii
10 aplicații pentru reducerea risipei alimentare, disponibile atât pentru dispozitivele Android, cât și pentru cele iOS 27 septembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Carne hibrid: inovație de la Facultatea de Inginerie Alimentară din Timișoara/ Salam, pateu, crenvurșt și parizer cu ingrediente vegetale 26 septembrie Ștefan Both 0 comentarii
Startup-urile folosesc „praf de rocă” pentru a face agricultura ecologică / Cum a ajuns un mineral din Norvegia să îmbunătățească mediul în Mississippi 26 septembrie George Mănescu 0 comentarii
PepsiCo România dă asigurări că activitatea sa nu va fi afectată de decizia colegilor din Grecia de a muta producția înapoi în țară 26 septembrie Redacția 0 comentarii
Resturile vegetale din industria alimentară ca resursă. Pudră nutrițională plină de antioxidanți, din resturile de la prelucrarea roșiilor „negre” 25 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Au apărut frigidere și cuptoare cu inteligență artificială, dar doar 15% dintre europeni știu cum să utilizeze tehnologia pentru a-și îmbunătăți viața – studiu Samsung 24 septembrie George Mănescu 0 comentarii