VIDEO | Cum funcționează lingura electrică / Dispozitivul, creat de japonezi și prezentat la cel mai important târg de tehnologie din Las Vegas, este destinat în principal persoanelor care vor să reducă consumul de sare 9 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Margarină de ultimă generație pentru sectorul bakery, creată de grupul belgian Vandemoortele. Mai stabilă, mai plastică, mai maleabilă 7 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Un cunoscut chef italian crede că gătitul la air fryer va surclasa treptat toate celelalte metode. Ar putea face chiar să dispară cuptoarele tradiționale? 26 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii 11694 vizualizări
Din resturile de la producția de vin, Stella McCartney și Veuve Clicquot au realizat un material din fibre vegetale asemănător cu pielea 26 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Antreprenor de succes la de 22 de ani, concurență pentru multinaționale. Un student din Italia a pus pe picioare o firmă care produce paste. A făcut primii pași chiar în perioada pandemiei, iar azi produce 1 tonă de paste pe zi 26 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Panettone sărat, vedeta Crăciunului 2024, domină topul trendurilor bakery ale acestui an în Italia. De la panettone mai mult decât clasic la panettone sărat cu umpluturi complet inedite, curajoase. Pandoro, umplut cu creme dulci 25 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Pandoro, ruda mai puțin celebră a cunoscutului panettone italian. De ce producția artizanală are mai puțin succes, deși sunt produse doar la un pas distanță și cererea este la fel de mare 24 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
De ce unele rețete folosesc guanciale dar nu pancetta, altele pancetta, dar nu bacon, sau guanciale, dar nu lardo. Care este diferența între aceste preparate italiene foarte grase și baconul de origine englezească 23 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii 1127 vizualizări
Școală de măcelari finanțată de sectorul privat, în Italia. Marii actori din industria agroalimentară încearcă să găsească singuri soluții la lipsa de personal specializat, sponsorizând cursuri profesionale 22 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
18 milioane de tablete de ciocolată de Modica, Sicilia, o ciocolată realizată cu o metodă foarte veche, fără unt de cacao, au primit în decurs de doar câteva zile cod QR pe ambalaj, care îi certifică autenticitatea 20 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Totul despre jambonul francez. Cum se prepară, cum se consumă și care e diferența cu jamon serrano spaniol sau prosciutto italian 19 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii 1730 vizualizări
Etichetele vinurilor încep să devină o poartă digitală interactivă către identitatea completă a produsului și a producătorului. Proiect deja în derulare al unei companii italiene cu o istorie de 700 de ani în spate 19 decembrie Redacția 0 comentarii
Giovanni Ferrero, proprietarul Nutella, pe primul loc în topul miliardarilor italieni în 2024 19 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Mașina de curățat cartofi industrială cu capacitate de 2 tone pe oră: Nu mai folosește centrifugarea, ci lame din oțel (VIDEO) 19 decembrie Redacția 0 comentarii
Cum reușește Turcia, cel mai mare exportator de smochine, să transporte în toată lumea, unele din cele mai perisabile fructe! Noi oportunități de piață, pentru exportatorii turci: smochine 100% comercializabile, după 28 de zile de depozitare/ Sunt folosite tehnologii bazate pe AI și IoT 17 decembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii 7926 vizualizări
SwagBot, „vaca-robot” cu inteligență artificială, care păstorește vite și previne degradarea solului 16 decembrie Ioan Radu 0 comentarii 3590 vizualizări
ANALIZĂ Inteligența Artificială Generativă (IAG): o revoluție în sectorul HoReCa/ Grupuri renumite din domeniu au evoluat semnificativ utilizând noile procese de digitalizare 16 decembrie Redacția 0 comentarii
STUDIU: Aproape 60% dintre români consideră că sustenabilitatea este de interes atunci când vine vorba despre consum 16 decembrie Redacția 0 comentarii
Studiu: transportul și utilizarea cafelei generează peste 80 % din amprenta de carbon pe care o lasă o ceașcă de cafea 10 decembrie Redacția 0 comentarii
Consumul de afine continuă să crească la nivel global, iar acest fruct ar putea depăși în curând bananele în popularitate / Pentru a satisface cererea, producători încep să adopte strategii inovatoare – inclusiv utilizarea inteligenței artificiale – în cultivare 10 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 3985 vizualizări
Povestea singurei ciocolate din Europa preparată cu o metodă străveche. Ciocolata de Modica, Sicilia, a fost recunoscută ca produs IGP de către autoritățile italiene. Standardul la nivel UE a fost obținut în 2018 8 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii 2031 vizualizări
Cât chefir natural conține chefirul din comerț? Ce este, de fapt, chefirul și care e originea lui 6 decembrie Mihaela Găneț 1 comentarii 2045 vizualizări
Cum a reușit un supermarket online din România să ajungă la doar 1% risipă alimentară: „Totul merge automat” / Rolul donațiilor și al tehnologiei în tot acest proces (VIDEO) 5 decembrie Otilia Serescu 0 comentarii
Ambalaje alimentare innovative din carton, doar cu structură de plastic, dezvoltate de colosul american Berry Global pentru firma finlandeză de lactate Valio 3 decembrie Redacția 0 comentarii
Raport citat de Forbes: Liliecii, adesea subestimați, joacă un rol esențial în agricultură, economisind anual până la 53 de miliarde de dolari pentru fermierii din America / Consumă insecte care ar putea distruge recoltele sau ar crește dependența de insecticide 30 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Fructe tatuate, o soluție elaborată de Westfalia Fruit, o multinațională care operează și în Europa. Inciziile pe coajă eliminată etichetele din plastic 29 noiembrie Redacția 0 comentarii
S-a lansat cartoful hibrid Nemo, un produs inovator pentru agricultură / Numit după peștele din desene animate, „Nemo” este destinat consumatorilor care caută produse rapid de preparat, dar și sustenabile / În plus, are o rezistență puternică la boli 27 noiembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii 1257 vizualizări
Departamentul de Agricultură al SUA folosește inteligența artificială pentru a îmbunătăți tehnicile de recoltare a merișoarelor / Proiectul urmărește creșterea productivității fructelor, sporirea rezistenței la boli și adaptarea culturilor la fluctuațiile climatice 26 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ce sunt „băuturile funcționale”, beneficii și tendințe pe piață/ Ingredientele lor cheie sunt vitamine sau superalimente precum curcuma, ghimbirul, semințele de chia și açai/ ANALIZĂ 26 noiembrie Redacția 0 comentarii
Curtea de Conturi Europeană: Etichetele produselor alimentare pot păcăli consumatorii 25 noiembrie Redacția 0 comentarii
Cum să folosești aluminiul în bucătărie fără riscuri. În ce condiții poate fi periculos 22 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Un popular inel inteligent va primi o caracteristică majoră: monitorizarea zahărului din sânge / Un parteneriat va „ajuta utilizatorii să decidă ce și când să mănânce” 22 noiembrie George Mănescu 0 comentarii
PanCricri, primul panettone cu făină de greieri și greieri trași în ciocolată în compoziție 21 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Dezvoltatorul Farming Simulator anunță cea mai de succes lansare din serie: Ediția FS25 – 2 milioane de copii vândute în prima săptămână 20 noiembrie George Mănescu 0 comentarii
Bayer și Microsoft lansează un proiect inovator de inteligență artificială pentru sectorul agricol / Inițiativa face parte dintr-un proiect mai amplu al Microsoft, care își propune să ofere soluții de AI personalizate, folosind date provenite de la unele dintre cele mai mari companii 19 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Studiu: plantele din culturi acvaponice oferă un profil nutrițional superior față de cele cultivate prin metode convenționale 18 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Gnocchi. Te lovești des de ei în supermarket și par niște ciudățenii. Dar ești și curios, însă nu știi cum se gătesc. Iată tot ce poți face cu o pungă din aceste găluște italiene 17 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii 2360 vizualizări
„La EuroTier 2024, se află și o mică secțiune de utilaje și echipamente pentru fermele de insecte / Sectorul bovine este cel mai animat” – Tiberiu Abraham, contributor G4Food 14 noiembrie Filip Constantin 0 comentarii
Studiu în șase țări europene mari: peste jumătate din ambalajele de plastic ale alimentelor sunt inutile 14 noiembrie Redacția 0 comentarii
MADR: Consultare publică timp de 15 zile pe Ghidul aferent Schemei de producere a energiei regenerabile în agricultură şi industria alimentară 13 noiembrie Redacția 0 comentarii
Cu ce tip de permis poți conduce pe drumurile publice un tractor de mici dimensiuni? Aceste vehicule nu depășesc de obicei viteza de 30 km/h 13 noiembrie Ioan Radu 0 comentarii 7012 vizualizări
Plantațiile superintensive din Portugalia dau peste cap prețul uleiului de măsline. În perioada următoare prețul va fi mai scăzut dar se așteaptă o creștere după ce oferta de moment se epuizează 12 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii 3815 vizualizări
Studiu FAO: Peste 8.000 de miliarde de dolari costă anual la nivel planetar obiceiurile alimentare nesănătoase. Cheltuielile cu sănătatea sunt mai mari decât cele legate de schimbările climatice 11 noiembrie Redacția 0 comentarii
De la prelucrarea deșeurilor, ambalaje alimentare sustenabile și geluri antisecetă, la alternative la cafea și alge de laborator. Cele mai inovative startupuri agrifood din Italia 11 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Te tentează să treci de la motocultor la tractoraș? Tot ce trebuie să știi despre minitractoare: cui se adresează, cât costă, ce poți face cu ele și ce dezavantaje principale au 8 noiembrie George Mănescu 2 comentarii 31841 vizualizări
Cum a inventat un proprietar de gelaterie din Italia un aromatizator universal care merge cu orice. Bun peste înghețată, paste, orez, carne, pește sau legume 5 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Audieri în comisii la PE: Comisarul european desemnat pentru agricultură pledează pentru venituri decente pentru fermieri și atragerea tinerilor 4 noiembrie Redacția 0 comentarii
„Napolitanele”, o piață de peste 6 miliarde de dolari anual. De unde le vine numele? 31 octombrie Redacția 1 comentarii 1513 vizualizări
Resturile de avocado, transformate în hârtie / Cojile și sâmburii ajung materiale prietenoase cu mediul / Inițiativa sustenabilă, prezentată la Târgul „Fruit Attraction 2024” din Madrid 30 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Creșterea cărnii de vită din UK, transformată radical prin tehnologia „digital twin”, alimentată de inteligența artificială! / Proiectul BeefTwin, în valoare de 1,2 milioane de lire sterline, este coordonat de Nottingham Trent University 23 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii