Cea mai bună socată pe care ai gustat-o vreodată / Conține flori de soc, portocală și un ingredient secret pentru un gust proaspăt și răcoritor 16 mai Petrescu Camelia 0 comentarii
Sirop de agave sau zahăr / Care este diferența dintre cele două alimente dulci și care e mai sănătos / Controverse și precauții 16 mai Angela Sabău 0 comentarii
Curiozitate agri-food: Broccoli conține mai multe proteine decât o friptură, raportat la caloriile furnizate 16 mai Angela Sabău 0 comentarii
Ziua Internațională a Bolii Celiace/ Totul despre gluten/ Diferențe între boala celiacă, alergii, intoleranțe și care sunt reglementările europene în domeniul alimentelor fără gluten 16 mai Ioana Radu 0 comentarii
Matcha: Ce trebuie să știi despre efectele secundare ale ceaiului verde pudră / Atenție la consumul excesiv și interacțiunea cu medicamentele 16 mai Angela Sabău 0 comentarii
National Geographic lansează, în 25 mai, noul documentar gastronomic cu Stanley Tucci, actor premiat cu Emmy şi Golden Globe: „Tucci în Italia” 16 mai Redacția 0 comentarii
De ce să incluzi sparanghelul în alimentație / Tania Fântână (nutriționist): „Dacă vorbim de detoxul de primăvară, sparanghelul nu ar trebui să lipsească în această perioadă de pe masă” 16 mai Tania Fântână 0 comentarii
Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos / O nutriționistă dezvăluie că includerea unei pere în dieta zilnică este secretul pentru atingerea obiectivului tău de fibre 15 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce alegem, ca îndulcitori naturali: siropul de arțar sau mierea? Nutriționiștii spun că ambele conțin zahăr, dar și cantități mici de minerale și compuși vegetali benefici 15 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO – De ce congelarea lămâilor este cea mai bună metodă de a le consuma/Mâncate cu tot cu coajă, lămâile au proprietăți aproape medicinale, iar coaja lor conține chiar și de 10 ori mai multe vitamine decât sucul 15 mai Daniela Arnăutu 1 comentarii
Zeama de murături oferă alinare pentru crampele musculare: Mit sau adevăr?/ Nutriționiștii susțin că funcționează, dar te sfătuiesc să nu faci excese 15 mai Redacția Daniela Arnăutu 0 comentarii
Chipsuri fără gluten: Gustarea sănătoasă pe care o poți face acasă / Trei rețete rapide și ușoare de chipsuri fără gluten 15 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Budinca de chia – desert sănătos sau capcană calorică? / Tania Fântână (nutriționist): Nu vă îndrăgostiți prea mult de ele, mai ales dacă vreți să scădeți în greutate 15 mai Tania Fântână 0 comentarii 6140 vizualizări
Ce conține un mic dejun tradițional francez / Deși croissantul cu unt este un simbol parizian, fiecare regiune a Franței are propria sa delicatesă matinală 15 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
Proteinele sunt la modă, dar câte sunt necesare într-o zi? Iată cum îți poți calcula singur aportul corect. Este de evitat atât carența, cât și excesul 14 mai Mihaela Găneț 1 comentarii
Cum te poate ajuta sarea de mare să scapi de efectele neplăcute ale insolației / Ai nevoie doar de un pahar cu apă și puțină sare de mare 14 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Alimentația persoanelor cu Lupus / Ce spun specialiștii despre o dietă echilibrată și antiinflamatoare 14 mai Angela Sabău 0 comentarii
Aplicația gratuită Yuka, în mijlocul unei mari controverse, după ce a determinat mulți utilizatori să-și arunce alimentele din frigider! / Reacția Organizației Mondiale a Sănătății 14 mai Aura Alexa Ioan 0 comentarii
FOTO-VIDEO | Plantele aromatice, esența bucătăriei mediteraneene / Știați că există mentă cu aromă de portocală, lămâie, ananas și chiar de gin tonic sau de piñacolada? 14 mai Ioana Costescu 0 comentarii
Cu ce sunt mai buni cartofii violet decât cei obișnuiți, albi sau roșii? Ce conțin în plus? 14 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
Ce este ceaiul kukicha, plin de proprietăți și foarte plăcut la gust. O versiune japoneză de ceai verde obținută tot din planta de ceai dar care nu conține aproape deloc teină 14 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
Măslinele negre, „arma secretă” împotriva îmbătrânirii / Nutriționist: „Măslinele sunt mult mai mult decât o simplă gustare – ele sunt un aliment funcțional cu proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și cardioprotectoare” 14 mai Daniela Arnăutu 1 comentarii
Fulgi pentru micul dejun. Ce alte cereale sănătoase mai există sub formă de fulgi, în afară de ovăz? 14 mai Redacția 1 comentarii 5286 vizualizări
Cum alegi un iaurt cu adevărat sănătos / Nutriționiștii indică cinci criterii esențiale pentru o alegere inspirată 13 mai Angela Sabău 0 comentarii
Zece legume bogate în potasiu care îți vor fi de ajutor pentru o dietă sănătoasă / Ajuta la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și la prevenirea formării pietrelor la rinichi 13 mai Angela Sabău 0 comentarii
Atenție la alimentele ambalate! / Citește bine etichetele și evită patru ingrediente despre care specialiștii spun că pot favoriza cancerul 13 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce faci dacă ai luat prea mult magneziu / Beneficii esențiale și riscuri ascunse ale supradozajului 13 mai Angela Sabău 0 comentarii
A fost lansat „The Leo” , „sandvișul divin”, în onoarea Papei Leon al XIV-lea / Acesta este disponibil doar în luna mai și costă 8, 29 $ 13 mai Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Grăsime de porc, obținută în laborator / Este cea mai nouă descoperire în producția de carne cultivată, care va transforma total această industrie 13 mai Redacția 0 comentarii
Ceaiul de păpădie ajută la slăbit: Mit sau realitate? Ce spun specialiștii despre băutura preparată din planta considerată adesea invazivă și când ar trebui evitat 13 mai Angela Sabău 0 comentarii
Sare iodată sau neiodată? Sare de mare? Ce alegi când mergi la magazin / Tania Fântână (nutriționist): „Cu cât culoarea sării este mai închisă, mai neuniformă, cu atât aceasta a fost mai puțin procesată” 13 mai Tania Fântână 1 comentarii 15389 vizualizări
Gustarea care te poate ajuta să nu te îngrași / Un studiu recent arată că oleaginoasele, fulgii de ovăz și ciocolata neagră pot fi nu doar o gustare delicioasă, ci și foarte sănătoasă 12 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Trei tipuri de semințe pe care femeile ar trebui să le includă în dieta lor zilnică, dacă vor să se mențină sănătoase/ Experții spun că acestea ajută digestia, previn infecțiile urinare și susțin sănătatea ginecologică 12 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
5 moduri prin care adaugi calorii în dietă fără să îți dai seama / Dietetician: „Mulți oameni subestimează cât mănâncă” 12 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
De ce nu e bine să mănânci pe fugă / Nutriționistul Tania Fântână îți spune cât ar trebui să dureze o masă sănătoasă: „Nu e musai să iei mesele zi de zi la aceleași ore cu sfințenie” 12 mai Tania Fântână 0 comentarii
10 plante aromatice pe care le poți crește pe balcon: Busuioc, pătrunjel sau mentă / Balconul se poate transforma rapid și ușor într-o oază verde 12 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
Injecțiile pentru slăbit ar putea reduce la jumătate riscul de cancer asociat obezității, conform unui nou studiu 12 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
Clove tea – ceaiul de cuișoare / Băutura simplă cu 9 beneficii neașteptate pentru sănătate, ușor de preparat 12 mai Angela Sabău 0 comentarii
Cine renunță la acest aliment și-ar putea reduce drastic riscul de cancer / Oncologii susțin că o serie de compuși inflamatori din acest aliment pot contribui la creșterea alarmantă a cazurilor de cancer cu debut timpuriu 11 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii 5473 vizualizări
Copiii pot consuma cu până la 130 de calorii în plus într-o singură zi după ce urmăresc doar cinci minute de reclame la mâncare nesănătoasă, conform unui studiu 11 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
Restaurante din Atena unde gustul clasic de souvlaki a rămas neschimbat de 200 de ani încoace / Povestea souvlaki-ului atenian începe în 1924, când un refugiat politic armean a deschis primul local 11 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
Metoda ingenioasă de a congela căpșunile, pentru a ne putea bucura de ele și după ce trece sezonul 11 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
Medicamentele pentru slăbit pot oferi oamenilor mai mult control asupra consumului de alcool, arată un studiu 11 mai G4Media.ro 0 comentarii
Fermierul care păstrează ADN-ul autentic al insulei Santorini / Giannis Nomikos: „La urma urmei, esența insulei stă în pământul ei, nu în hotelurile ei” 11 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
Sfaturi pentru a mânca bine în străinătate, de la o jurnalistă pasionată de gastronomie și călătorii: „Restaurantele cu adevărat autentice nu au nevoie să-și facă reclamă” 11 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
Băuturi răcoritoare, sănătoase și ușor de preparat acasă, recomandate de nutriționiști / De la castravete cu mentă la shake cu granola, toate te pot menține hidratat și revigorat 11 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii 10572 vizualizări
Industria wellness-ului se adaptează rapid la medicamentele antiobezitate, în timp ce companiile tradiționale riscă să fie depășite 11 mai Redacția 0 comentarii
Lipie sau pâine? Ce alegem când vrem să slăbim? / Tania Fântână (nutriționist): „Dacă vrei să renunți la pâine dar folosești lipie, să știi că ieși mai prost la calorii și nu o să obții deficitul caloric pe care îl sperai” 11 mai Tania Fântână 0 comentarii
10 alimente pe care nu le ții în frigider, dar ar trebui / Untul de arahide natural, ketchup-ul sau bananele coapte se numără printre ele / Ce riști dacă le lași la temperatura camerei 10 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
„Există dovezi tot mai numeroase că dieta ar putea influenţa dezvoltarea bolii Parkinson”, afirmă autorul unui studiu realizat în China / Ce impact au alimentele ultraprocesate asupra creierului 10 mai Redacția 0 comentarii