Fettuccine cu sardine, lămâie și usturoi/ O cină ușoară și hrănitoare, în stil italian

Fettucine cu sardine, lămâie și usturoi Foto: eatingwell

Chiar și cei sceptici față de sardine vor aprecia această rețetă de paste cu lămâie și pesmet crocant. Poți înlocui sardinele cu două conserve de ton bucăți în ulei (de 140-170 g fiecare), dacă preferi. Dacă folosești ton sau nu găsești sardine conservate în sos de roșii, adaugă 2 linguri de pastă de roșii în Pasul 4, împreună cu sucul de lămâie. Servește pastele cu sardine, lămâie și usturoi alături de o salată verde, stropită cu un dressing de lămâie, și un pahar de Pinot Grigio, recomandă eatingwell.

Fettuccine este un tip de paste italiene, asemănătoare cu tagliatelle, dar puțin mai groase și se pretează perfect la acest tip de rețetă.

Ingrediente

  • 225 g fettuccine din grâu integral
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin, împărțite
  • 4 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 cană pesmet proaspăt (vezi sfatul), de preferat din grâu integral
  • 60 ml suc de lămâie
  • 1 linguriță piper proaspăt măcinat
  • ½ linguriță sare
  • 2 conserve de 85-115 g sardine fără oase și piele, de preferat în sos de roșii, mărunțite
  • ½ cană pătrunjel proaspăt, tocat
  • ¼ cană parmezan, ras fin

Instrucțiuni

  1. Pune o oală mare cu apă la fiert. Fierbe pastele până devin fragede, aproximativ 8-10 minute sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge-le.
  2. Între timp, încălzește 2 linguri de ulei într-o tigaie mică, antiaderentă, la foc mediu. Adaugă usturoiul și gătește, amestecând, până devine parfumat și sfârâie, dar fără să se rumenească, aproximativ 20 de secunde. Transferă usturoiul și uleiul într-un bol mare.
  3. Încălzește restul de 2 linguri de ulei în aceeași tigaie, la foc mediu. Adaugă pesmetul și gătește, amestecând, până devine crocant și auriu, aproximativ 5-6 minute. Transferă pe o farfurie.
  4. Amestecă sucul de lămâie, piperul și sarea cu uleiul cu usturoi. Adaugă pastele în bol, împreună cu sardinele, pătrunjelul și parmezanul. Amestecă ușor pentru a combina. Servește presărând pesmetul deasupra.

Sfat

Pentru a face pesmet proaspăt, taie coaja feliilor uscate de pâine din grâu integral. Rupe pâinea în bucăți și procesează-le într-un robot de bucătărie până se formează firimituri grosiere. O felie de pâine produce aproximativ 1/2 cană de pesmet proaspăt.

Vezi detalii

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *