FAO distribuie semințe de sorg, mei, năut și mazăre populațiilor sărace din Africa în încercarea de a combate foametea și insecuritatea alimentară

FAO-distribuie-seminte-gratis-in-Sudan-pentru-combaterea-foametei-si-insecuritatii-alimentare foto: freepik.com

FAO a lansat o amplă campanie de distribuire de semințe în regim de urgență, destinată unui număr de 1,5 milioane de familii de fermieri din Sudan, adică aproximativ 7,5 milioane de persoane. Obiectivul inițiativei este creșterea producției alimentare locale și refacerea mijloacelor de subzistență, într-un context marcat de conflict continuu, relatează agenția Ansa.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Campania a debutat în Darfurul de Vest, unde peste 750.000 de persoane – mai bine de jumătate din populație – se confruntă cu foamete cronică generată deconflicte și insecuritate alimentară. Semințele distribuite includ sorg, mei, năut și mazăre – esențiale pentru a permite familiilor să cultive în sezonul agricol din 2025.

Acțiunea este susținută de United Nations Central Emergency Response Fund (CERF), din Elveția, și EU Development Fund, și face parte dintr-un răspuns mai larg al FAO la criza umanitară din agricultură și sectorul zootehnic.

„A planta semințe înseamnă a cultiva speranță pentru hrană. Nu este doar o criză a foametei, ci o cursă contra cronometru pentru a salva vieți. Trebuie să acționăm rapid și hotărât, pentru ca cei mai vulnerabili să poată produce cât mai curând hrana necesară pentru a supraviețui”, a declarat QU Dongyu, directorul general al FAO.

25 de milioane de persoane, afectate de insecuritate alimentară sau chiar foamete, în Sudan

Criza umanitară din Sudan a atins niveluri catastrofale, situându-se printre cele mai grave cinci focare de foamete la nivel mondial. Conform celei mai recente analize Integrated Food Security Phase Classification (Ipc), în decembrie 2024, jumătate din populația țării, adică aproape 25 de milioane de persoane, se confruntă cu niveluri ridicate de insecuritate alimentară acută (adică faza 3 de gravitate). În timp ce cinci zone ale statului experimentează foametea (faza 5 de gravitate), care afectează 637.000 de persoane.

Din iunie 2025, FAO și partenerii săi au distribuit aproape 1.000 de tone de semințe de sorg, mei și okra în statele Darfur Central, de Vest, de Est și de Sud. În plus, organizația achiziționează peste 3.000 de tone de semințe pentru a sprijini aproape 330.000 de familii, de care beneficiază peste 1,6 milioane de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *