E mai bine să ținem sticla de ketchup în frigider sau la temperatura camerei? Ce răspunde reprezentatul unui mare producător

unde se tine sticla de ketchup unde se pastreaza sticla de ketchup foto: pixabay.com

Printre numeroasele dileme legate de conservarea alimentelor în funcție de tipologia lor, revine periodic dilema legată de sosul ketchup achiziționat din comerț. Unde ținem sticla sau borcanul cu acest apetisant sos? În frigider sau în dulap? La rece sau la temperatura camerei? Regula e aceeași și înainte să o deschidem și după?

Susținătorii frigiderului argumentează că multe produse au pe etichetă precizarea „a se păstra la frigider” și că o temperatură mai scăzută va ajuta sosul să rămână proaspăt mai mult timp.

În tabăra opusă, argumentul este că restaurantele păstrează ketchup-ul la temperatura camerei și că sosul conține un nivel ridicat de conservanți, ceea ce face puțin probabilă posibilitatea ca el să se altereze, indiferent de condițiile de depozitare.

Iată ce răspunde o reprezentantă a colosului alimentar Heinz, potrivit publicației mirror.co.uk: „A existat mereu un singur răspuns corect la această întrebare și suntem bucuroși să împărtășim iubitorilor de Heinz Tomato Ketchup că sosul nostru ketchup trebuie păstrat în frigider”, a declarat Olivia Lennon, reprezentant al companiei Heinz.

Recunoscând că o mare parte a populației preferă ketchup-ul la o temperatură mai puțin extremă, ea a continuat: „Deși știm că mulți fani ai Heinz Tomato Ketchup își păstrează ketchup-ul în dulap, recomandăm refrigerarea după deschidere. Acesta este cel mai bun mod de a menține gustul delicios și intens al ketchup-ului Heinz.”

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Dealtfel, a amintit ea, pe eticheta brandului este menționat „Pentru cele mai bune rezultate, refrigerați după deschidere”, ceea ce înseamnă că ketchup-ul poate sta în dulap doar până când este folosit prima dată.

Unde trebuie ținute sosul barbecue, muștarul și maioneza

Ea și-a exprimat, de asemenea, părerea despre locul unde ar trebui păstrate și celelalte cele mai populare sosuri din comerț, și anume:

  • Sosul brun poate fi păstrat în dulap, deoarece „este pe bază de oțet, deci refrigerarea nu este necesară”.
  • Muștarul nu trebuie ținut neapărat la frigider, „deși păstrarea lui acolo poate ajuta la menținerea intensității gustului pentru mai mult timp”.
  • Maioneza și dressingurile pentru salată trebuie neapărat ținute la frigider.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *