Durerile musculare pot fi calmate în mod natural/ Este nevoie doar să mănânci frecvent pâine integrală, brânză de vaci, leguminoase, pepene și semințe de in și chia

dureri musculare Sursa foto: Pexels

Revenirea, după o pauză, la orice rutină de exerciții fizice poate fi, literalmente, o problemă în plus. Durerile de mușchi, după un antrenament greu sau primele antrenamente după o pauză lungă de la exerciții, sunt normale și pot fi chiar sănătoase. Însă, e bine de știut că, potrivit sanitarium.com, există o serie de alimente pe care, dacă le mâncați în mod frecvent, vă pot calma aceste dureri.

Durerea musculară este bună, ea constituie un semn că vă împingeți mușchii să lucreze la limitele lor. Ceea ce se întâmplă în interiorul corpului tău este că exercițiile tale provoacă de fapt mici rupturi în fibrele musculare, care în general se repar în câteva zile. Această descompunere și reparare a mușchilor îi face de fapt mai puternici.

Durerea musculară sănătoasă atinge, de obicei, vârful între 24 și 48 de ore după ce ați făcut exerciții fizice, apoi se atenuează. Dacă durerea durează mai mult, ideal ar fi să mergeți la un control medical.

Deși niciun aliment sau nutrient nu va preveni durerea musculară, o dietă bine echilibrată poate ajuta la recuperarea musculară apărută, de exemplu, în urma unui antrenament la sala de fitness.

1. Pâinea integrală poate ajuta la prevenirea durerilor musculare

Nu renunța la carbohidrați. Consumul de carbohidrați de calitate, cum ar fi pâinea integrală sau cerealele, vă ajută să vă alimentați corpul, în timpul exercițiilor fizice, și poate ajuta la prevenirea crampelor musculare. După un antrenament, carbohidrații ajută la umplerea rezervelor de combustibil muscular. Cerealele integrale vor oferi organismului o gamă largă de nutrienți, inclusiv fibre, proteine, vitamine B, fier, zinc, magneziu și cupru. Ceva la fel de simplu ca untul de arahide pe pâinea (din cereal integrale) prăjită este o soluție perfectă, care oferă carbohidrați și proteine ​​de calitate – o combinație care ajută la reducerea defalcării proteinelor musculare.

2. Riccota sau brânza de vaci, sursă de calciu, mineral vital pentru funcționarea mușchilor

Tot pe pâine prăjită poți pune aceste brânzeturi tartinabile, rezultatul fiind nu doar o gustare delicioasă, ci și o consistentă sursă de calciu. Deși este cunoscut drept nutrientul care menține oasele puternice, calciul este, de asemenea, vital și pentru funcționarea optima a mușchilor și a nervilor.

3. Oleaginoasele conțin magneziu și pot ajuta la “repararea” mușchilor

Oleaginoasele oferă corpului tău proteine, dar și substanțe nutritive precum magneziul. Nucile, caju, nucile braziliene, migdalele, alunele, nucile pecan și nucile de pin conțin toate magneziu. Acest mineral esențial ajută la crearea de noi proteine ​​pentru repararea mușchilor și susține funcția musculară normală.

4. Leguminoasele, sursă de zinc, mineral cu proprietăți vindecătoare

Leguminoasele sunt bogate în zinc, care este cunoscut pentru proprietățile sale vindecătoare. Pe lângă faptul că vă ajută corpul să repare rănile, zincul sprijină sinteza proteinelor și descompune carbohidrații, pentru a ajuta organismul să-și umple rezervele de combustibil. Alte surse de zinc includ cerealele integrale, tofu, nucile și semințele.

5. Pepenele verde calmează durerile musculare

Mai mult decât un fructe suculent, care ne potolește setea, pepenele verde are proprietăți nutriționale surprinzătoare. El conține aminoacidul l-citrulină, care s-a dovedit că are capacitatea de a calma durerile musculare.

Un studiu, care a testat sucul de pepene verde ca băutură de recuperare pentru sportivi, a arătat că ajută în durerile musculare.

6. Semințele de in, cânepă și chia conțin un aminoacid ce ajută la relaxarea musculară

Semințele de in, cânepă și chia sunt surse vegetale de omega-3, cunoscut și sub numele de ALA sau acid α-linolenic. Acest acid gras este un element de construcție pe care corpul tău îl folosește pentru a crea hormoni care reglează o gamă largă de funcții, inclusiv controlul inflamației și contracția musculară și relaxarea. Corpul tău nu poate produce omega-3, așa că trebuie să-l incluzi în dieta ta. Alte surse vegetale de omega-3 includ boabele de soia, nucile, algele marine, legumele cu frunze verzi și germenii de grâu.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *