Ornamentele de Crăciun apărute în ultimii ani sunt din ce în ce mai creative și tentante, multe dintre ele, chiar irezistibile, pentru copii și adulți deopotrivă. Dar e plăcut și util pentru copiii și dacă pregătim câteva ornamente comestibile, pe care le putem prepara în propria bucătărie, împreună cu ei.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Iată mai jos câteva propuneri ale publicației cookist.it, pentru clasicele momente family time din perioada de pregătire pentru sărbători.
Fursecuri și turtă dulce
Putem folosi rețete deja încercate în alți ani sau chiar consolidate, cu condiția să le dăm o formă care să permită agățarea lor. În principiu, cu o fantă în mijloc sau în orice alt punct permite forma lor. Și mai frumoase și mai interesante în brad, dacă sunt completate cu glazură colorată, care le ajută și să rămână mai compacte.
Se pot agăța unul câte unul, individual, sau se pot face mici ghirlande sau șiraguri și împleti printre ramurile de brad.
Felii de portocală uscate
În afară de a fi folosite pentru ceai, sau înainte de, feliile de portocală uscate în cuptor sau pe calorifer sunt și un decor foarte interesant de agățat în brad. Dau și o senzație de bine, de plăcere, dar sunt și aromate. Iar odată declarată încheiată perioada sărbătorilor, se pot mai departe folosi la ceai.
Candy canes
Sunt un preparat de inspirație americană, deși își au originea în cultura germană veche. Nu sunt neapărat cele mai sănătoase preparate, dar dau bine în pom. Iar după sărbători, se pot folosi bucățele din ele, în loc de zahăr, în ceai sau cafea.
Ghirlande din bezele
Albe și pufoase, seamănă cu nămeții de zăpadă și pot deveni decorațiuni spectaculoase. Gata făcute sau preparate acasă, modelându-le sub formă de ghirlande înainte de coacere. La cele cumpărate, se poate practica un mic orificiu prin care să treacă șnurul.
Ghirlande din popcorn
Mai puțin obișnuite la noi, ghirlandele din floricele de porumb sunt o tradiție în SUA. Mai ales că sunt și extrem de ușor de făcut: folosește un fir lung și un ac pentru a înșira floricelele. Poți alterna floricelele cu merișoare sau măceșe uscate pentru un plus de culoare.