Rubarba este cunoscută încă din medicina chinezească antică pentru proprietățile benefice sănătății. Tulpinile sale sunt singurele părți comestibile, se pot consuma crude, dar și gătite. Din ele se fac o mulțime de rețete, printre care gemuri, compoturi, plăcinte, chiar și băuturi. Provine din Asia, dar este cultivată peste tot în lume, în special în zonele răcoroase. Frunzele conțin o cantitate ridicată de acid oxalic și toxine, așa că nu pot fi folosite.
Rubarba este o sursă bogată de vitamina K, vitamină cu o importanță majoră pentru sănătatea oaselor și coagularea sângelui. Conține și vitamina A, astfel încât poate contribui la lupta împotriva radicalilor liberi și ajuta la menținerea sănătății pielii și a aspectului întinerit al acesteia, datorită antioxidanților pe care îi are în compoziție.
Proprietăți ale tulpinilor de rubarbă:
Îmbunătățesc sănătatea oaselor
Contribuie la sănătatea cardiacă
Sprijină digestia
Scad inflamația din organism