Curiozități agrifood – 11 septembrie. Poți auzi rubarba cum crește

rubarba Colaj foto: G4Food

Rubarba este cunoscută încă din medicina chinezească antică pentru proprietățile benefice sănătății. Tulpinile sale sunt singurele părți comestibile, se pot consuma crude, dar și gătite. Din ele se fac o mulțime de rețete, printre care gemuri, compoturi, plăcinte, chiar și băuturi. Provine din Asia, dar este cultivată peste tot în lume, în special în zonele răcoroase. Frunzele conțin o cantitate ridicată de acid oxalic și toxine, așa că nu pot fi folosite.

Rubarba este o sursă bogată de vitamina K, vitamină cu o importanță majoră pentru sănătatea oaselor și coagularea sângelui. Conține și vitamina A, astfel încât poate contribui la lupta împotriva radicalilor liberi și ajuta la menținerea sănătății pielii și a aspectului întinerit al acesteia, datorită antioxidanților pe care îi are în compoziție.

Proprietăți ale tulpinilor de rubarbă:

Îmbunătățesc sănătatea oaselor
Contribuie la sănătatea cardiacă
Sprijină digestia

Ajută la prevenirea cancerului
Scad inflamația din organism
Dacă așezi rubarba într-un șopron întunecat, păcălind-o să creadă că este primăvară, va crește forțat. Această dezvoltare va fi anormal de mare și într-un ritm anormal de rapid. Atât de rapid, încât poți auzi cum rubarba pocnește în timp ce crește.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *