Curcuma latte cu fulgi de ovăz/ Un boost nutritiv, la micul dejun, când te pregătești pentru o zi obositoare/ Nu conține niciun fel de zahăr

curcuma latte, mid dejun Colaj foto: G4Food/ Captură ABC Bienestar

Băutura de casă propusă de Chef Bosquet (un influencer extrem de popular, care oferă rețete sănătoase) nu doar că este reconfortantă, dar este și colorată, originală, delicioasă și sățioasă.

Poate că această culoare galben intens a băuturii curcuma latte cu fulgi de ovăz ți se va părea ciudată, însă ceea ce surprinde cu adevărat este combinația de arome. Ingredientul de bază este laptele de ovăz, însă, după cum explică Chef Bosquet, această rețetă poate fi preparată și cu lapte sau cu alte băuturi vegetale, precum cea de migdale, orez sau soia – cu condiția ca niciuna dintre ele să nu conțină zahăr adăugat.

Ingrediente

60 de gr de fulgi de ovăz

3 lingurițe de turmeric pudră

1 linguriță de scorțișoară

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Piper, după gust

1 litru de apă fierbinte

Această băutură conține turmeric pudră, un condiment obținut din rădăcina unei plante care, odată procesată, capătă o culoare galben intens. Turmericul are proprietăți antiinflamatoare și este o sursă bogată de curcuminoide, niște fitonutrienți cu efect antioxidant, a căror absorbție este îmbunătățită atunci când sunt combinați cu piper negru. De aceea, rețeta include și o notă de piper negru.

Pe lângă aroma sa plăcută, scorțișoara contribuie și cu beneficii nutriționale datorită proprietăților sale antimicrobiene și antifungice, având și un efect antioxidant datorită conținutului său ridicat de flavonoide.

Cum se prepară curcuma latte

Într-un blender sau robot de bucătărie, se adaugă fulgii de ovăz și turmericul pudră.

Se adaugă apoi scorțișoara și piperul, după gust, apoi un litru de apă fierbinte.

Se mixează bine toate ingredientele cu un blender, apoi se strecoară amestecul pentru a elimina părțile mai grosiere ale fulgilor de ovăz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *