Cum prepari cea mai bună enchilada cu legume/Rețeta simplă și gustoasă pe care o prepari rapid/Nu ai nevoie de carne pentru o mâncare consistentă

Cea mai bună rețetă de enchilada cu legume Foto: Dreamstime

Enchilada cu legume conține porumb dulce, ceapă, ardei, dovlecei și fasole. Sunt acoperite apoi cu un sos enchilada care poate fi cumpărat din supermarket, pentru a economisi timp la pregătire, recomandă Eating Well.

Sosul Enchilada poate fi picant în grade diferite. E plăcută aroma pământească a sosului de enchilada roșu, dar și sosul de enchilada verde este foarte bun.

Timpul necesar pentru pregătire este estimat la 40 de minute, iar timpul total de gătire este de o oră și câteva minute.

Ingrediente pentru patru porții:

  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 1 ardei gras galben mic, tocat
  • 1 ceapă roșie mică, tocată
  • 1 dovlecel mic, tăiat în jumătate pe lungime și feliat cu grosimea de 1 cm
  • 1 cană de porumb, proaspăt sau congelat (dezghețat)
  • 1 linguriță pudră de chili
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1 cutie mică de fasole neagră fără sare, clătită
  • 2 linguri coriandru proaspăt tocat, plus încep o mână pentru garnitură
  • 8 bucăți tortilla de porumb galben, încălzite
  • 1 cutie (250 ml) de sos roșu de enchilada
  • 3/4 cană brânză Monterey Jack mărunțită

Ce avem de făcut:

Preîncălziți cuptorul la 230°C. Ungeți ușor o tavă de copt cu spray de gătit (ulei). Încingeți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Adăugați ardeiul gras și ceapa. Gătiți, amestecând din când în când, până se înmoaie, aproximativ 5 minute. Se amestecă dovleceii, porumbul, praful de chilli și sarea. Gătiți, amestecând ocazional, până când dovleceii și porumbul sunt fragezi-crocanți, aproximativ 5 minute. Se ia de pe foc și se amestecă cu fasolea și coriandrul. Se lasă să se răcească puțin, aproximativ 5 minute.

Apoi: așezați aproximativ 1/2 cană din amestecul de legume în centrul unei tortille încălzite; rulați tortilla peste umplutură. Pune tortilla umplută, cu „cusătura” în jos, în vasul de copt pregătit. Repetați procesul cu amestecul de legume rămas și tortilla. Întindeți sos de enchilada peste enchilada. Acoperiți vasul de copt cu folie și dați la cuptor.

Coaceți până când sosul se spumează, respectiv 15 până la 20 de minute. Apoi puneți pe deasupra brânză și mai lăsați la copt până se topește brânza, aproximativ 5 minute. Ornați cu coriandru, dacă doriți.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *