Cum pregătești micul dejun în 5 minute în cel mai pur stil românesc. Papară de ouă cu slăninuță afumată

retete, retetele juanitei, omleta, oua, papara, slaninuta afumata

E vineri, ultima zi de muncă din săptămână, te-ai trezit cam târziu. Iată un mic dejun pe care ți-l pregătești în 5 minute și îți va potoli foamea până termini serviciul. E în cel mai pur stil românesc: papară de ouă cu slăninuță afumată.

Ingrediente:

o bucățică de mărimea degetului mare de slăninuță afumată

2 ouă

2 feliuțe de telemea de oaie

câteva roșii cherry.

 

Tai repede slana în felii subțirele și o prăjești bine într-o tigaie. În 2 minute e gata rumenită, crocantă. Peste arunci cele două ouă și le amesteci bine direct în tigaie. Se vor întrepătrunde albușul, gălbenușul, grăsimea lăsată de slănină și bucățelele crocante.

Nu lăsa mult, doar două minute, cât să se gătească ouăle. Va rămâne suculentă și cu un gust perfect de afumătură.

Eu am răsturnat totul pe o farfurie, am tăiat roșiile în sferturi și am pus deasupra brânză și puțin piper proaspăt măcinat. O gătești repede, o mănânci și mai repede (că e un deliciu) și nici nu întârzii la muncă.

 

Poftă bună!

Pentru mai multe rețete de ompletă citește aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *