Cum poți să reîmprospătezi pâinea care a început să se usuce. Trei metode infailibile pentru a readuce pâinea la viață

cum reîmprostpătezi pâinea uscată sursa foto: freepik.com

Zilele cu sărbători prelungite se soldeză de regulă nu doar cu kilograme în plus pe cântar, ci și pâine neconsumată în dulap. Dacă începe să fie prea uscată, putem face din ea crutoane, budinci, chiftele, iar vara, salată Panzanella, cu roșii. Dar dacă doar a început să fie mai dură, o putem recupera pentru consumul cotidian.

Exită trei metode care nu dau greș, pentru a reîmprospăta pâinea veche, astfel încât să o putem folosi la sandvișuri sau cu salată, supă sau altă mâncare. Fiecare metodă este mai mult sau mai puțin optimă în funcție de timpul disponibil și ce vrem să facem apoi cu pâinea, concret, scrie publicația de specialitate cookist.it

1.Cuptorul tradițional, pentru a face pâinea să pară ca proaspăt cumpărată

Pentru a reînvia pâinea folosind cuptorul tradițional, umezește-o sub jet de apă curentă pentru câteva secunde: evită să uzi miezul, limitează-te la coajă. Pune-o pe tavă și dă-o la cuptor la 200 °C timp de 5 minute. În scurt timp, va deveni din nou crocantă, dar fii atent, această metodă este eficientă pentru a o reînvia pentru o perioadă scurtă, sugestia utilă fiind să o folosești sau să o mănânci imediat.

2.Cuptorul cu microunde, dacă ai puțin timp la dispoziție

Metoda cuptorului cu microunde este potrivită pentru situațiile în care ai puțin timp, în special la prânz, și ai nevoie de o soluție rapidă: cuptorul cu microunde poate înmuia pâinea, dar nu garantează un rezultat perfect 100%. Motivul este simplu: cuptorul cu microunde face ca restul apei din pâine să se evapore, iar aceasta va deveni și mai uscată după aproximativ douăzeci de minute.

Cu alte cuvinte, este o metodă optimă dacă trebuie să-ți pregătești un sandwich rapid și să-l mănânci imediat: învelește pâinea într-o hârtie de bucătărie ușor umedă și încălzește-o în intervale de 10 secunde. În funcție de puterea cuptorului cu microunde, pâinea poate fi gata deja după primul ciclu.

3.La vapori, pentru a o menține moale mai mult timp

O metodă specială pentru a reînvia pâinea veche este folosirea unui sistem de fierbere la vapori, cel mai simplu, un coș așezat pe o oală cu apă fierbinte. Adu apa la fierbere și oprește focul. Așează pâinea veche în coș și așează-l peste oală, apoi acoperă cu capacul. După 5-7 minute ar trebui să fie înmuiată: comparativ cu microunde și cuptor, aceasta este o metodă mai lentă, dar va menține pâinea moale mai mult timp.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *