Cancerul oral a căpătat amploare, în ultimii ani, devenind un ucigaș mai frecvent decât accidentele rutiere. Numai în Anglia există peste 10.000 de cazuri noi diagnosticate, anual. Cancerele cavității orale ocupă locul 16 ca incidență, în lume, cu o prevalență mai mare la bărbați (locul 11) și mai mică la femei (locul 18). În anul 2020, România a ocupat locul III, la nivel mondial, ca incidență a acestor forme de cancer. Totuși, potrivit express.co.uk, cercetări recente au descoperit o metodă de reducere a acestui risc.
Cercetătorii cred că un consum de ciocolată neagră poate reduce riscul de cancer
Iubitorii de ciocolată pot să se bucure, deoarece oamenii de știință au descoperit că a consuma un anumit tip de ciocolată în fiecare zi ar putea reduce riscul de a dezvolta un tip de cancer mortal.
Anual, mai mult de 10.000 de persoane sunt diagnosticate cu cancer oral doar în Anglia, iar aproximativ 3.600 de persoane mor anual din cauza acestei afecțiuni.
De-a lungul ultimilor 10 ani, cazurile de cancer oral au crescut cu 40%, iar acesta a devenit o cauză de deces mai frecventă decât accidentele rutiere, informează Daily Mail.
Cercetările revoluționare realizate de Universitatea Medicală Youjiang din Guangxi, China, sugerează că ciocolata neagră ar putea avea un efect salvator.
Consumul zilnic de ciocolată neagră poate reduce riscul de cancer oral cu 22%.
De asemenea, ardeiul gras s-a dovedit a fi eficient, reducând riscul cu 26%.
În studiu au fost implicați 10.000 de voluntari, dintre care aproximativ o treime se confruntau cu cancer oral. Cercetătorii au dorit să identifice eventualele corelații între tipurile de alimente și riscurile de cancer oral.
Într-un articol publicat în jurnalul Frontiers In Nutrition, oamenii de știință notează: „Cacao, principalul ingredient din ciocolata neagră, conține o mare cantitate de compuși metilxantini, în special teobromină și cafeină.
Aceste substanțe sunt cunoscute pentru efectele lor antioxidante puternice, ajutând la eliminarea radicalilor liberi, reducerea daunelor ADN-ului și stresului oxidativ, prevenind astfel posibil cancerul la debut.”
Ciocolata neagră reduce riscul de diabet tip 2
Un alt studiu, publicat în British Medical Journal, a arătat că ciocolata neagră poate reduce riscul de diabet de tip 2 cu 21%. Cercetătorii au subliniat: „Consumul crescut de ciocolată neagră, dar nu și de ciocolată cu lapte, a fost asociat cu un risc mai scăzut de diabet de tip 2. Consumul crescut de ciocolată cu lapte, dar nu de ciocolată neagră, a fost asociat cu creșterea în greutate pe termen lung”.