Ciocolată cu jumări, bomboane cu vin fiert şi praline cu fetească neagră, doar o parte din produsele care vor putea fi degustate la Chocolate Saga / Evenimentul are loc în acest weekend, în București

Sursa foto: g4Food Sursa foto: g4Food

Ciocolată cu jumări, bomboane cu vin fiert şi praline cu fetească neagră pot fi degustate, în acest weekend, în cadrul expoziţiei Chocolate Saga, ediţia specială de Crăciun, de la Sala Polivalentă din Bucureşti, transmite Agerpres.

Potrivit organizatorilor, festivalul Chocolate Saga deschide sezonul cadourilor cu o ediţie de Crăciun a evenimentului şi va reuni cele mai mari nume din România în domeniul ciocolatei. Fiind singura expoziţie de profil din ţară, ciocolatierii şi-au exprimat nevoia acestui eveniment înainte de luna decembrie, cu scopul de a definitiva contractele şi parteneriatele pentru perioada sărbătorilor. Nu vor lipsi demonstraţiile live, lansarea unor noi colecţii de praline şi cadouri personalizate pentru Sărbătorile de iarnă.
Anul acesta, la copii, „se poartă” ciocolata sănătoasă, naturală, cu umpluturi de fructe sau chiar cu fructe întregi, în top fiind ghimbirul, umplutura de dovleac sau pralinele cu soc. Adulţii pot găsi sub brad ciocolată cu jumări, bomboane cu vin fiert şi praline cu fetească neagră, transmit organizatorii expoziţiei. De asemenea, pentru ziua României, ciocolatierii vor veni cu praline tricolor şi turtă dulce în motive tradiţionale româneşti.

„Această ediţie de Crăciun pare să devină cea mai aşteptată tradiţie. După 3 ediţii în doar doi ani, piaţa de ciocolată din România prinde contur. Atât maeştrii ciocolatieri, cât şi vizitatorii, se declară mai interesaţi de ediţia de Crăciun, care a început ca o ediţie-pilot şi s-a transformat în evenimentul anului”, a precizat Adina Istrate, organizator, într-un comunicat transmis AGERPRES.

La această ediţie, organizatorii au pregătit o zonă pentru demonstraţii, în care maeştri talentaţi ai ciocolatei vor susţine demonstraţii in toate cele trei zile de eveniment, potrivite pentru toate tipurile de public – de la spectacole de creaţie, la demonstraţii practice. Acestea vor fi transmise live atât pe ecranele expoziţiei, cât şi pe paginile de social media Chocolate Saga şi ale partenerilor media.

Cei care vor fi prezenţi vor putea învăţa cum se fac pralinele, dar şi secretul momentului: cum se prepară celebra ciocolata Dubai.

Potrivit organizatorilor, 80% dintre expozanţi au produse benefice pentru sănătate şi mai mult de jumătate au şi produse de post.

„Se poartă învelişul porţelanat pentru prăjituri şi, din câte îmi dau seama după cantităţile uriaşe comandate de parteneri, în mod clar se poartă ciocolata premium, de cea mai bună calitate.  Rămâne în top vânzări ciocolata Dubai, dar urcă şi umpluturile cu fructe sau uleiuri esenţiale pentru sărbători”, a adăugat Octavian Petruţ, de la Kestar.

Partenerii oficiali ai evenimentului sunt Omnia Gusti Chefs Supplier, unul dintre cei mai mari furnizori de ingrediente pentru industria de cofetării şi patiserii din România şi Dulcelle, unul dintre cei mai cunoscuţi şi talentaţi manufacturieri de praline premiate la nivel internaţional.

Chocolate Saga, cel mai mare Festival al Ciocolatei din România, ediţia a 4-a de Crăciun, se desfăşoară la Sala Polivalentă, în Bucureşti, în perioada 22 -24 noiembrie 2023, de vineri, orele 12:00, până duminică, orele 18.00. Biletul de intrare costă 15 lei, iar copiii sub 10 ani şi persoanele cu dizabilităţi beneficiază de intrare gratuită.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *