Cinci soiuri de mere și cum să le folosești pentru a ține doctorul departe/Unele sunt mai bune în tarte, în timp ce altele sunt bune doar proaspete

Soiuri de mere Foto: Freepik

Există peste 7.000 de soiuri de mere, unele asemănătoare, altele foarte diferite de celelalte. Toate sunt bune, însă fiecare soi are specificul lui. Însă nu e nevoie să fii vreun specialist ca să știi că merele sunt dintre cele mai sănătoase fructe. Există și o zicală care spune că „un măr pe zi ține medicul departe”, arată Parade.

Făcând parte din familia trandafirilor, merele sunt bogate în fibre și vitamina C, precum și în quercetină, o substanță care are beneficii antiinflamatorii și antioxidante.

Iată cinci dintre cele mai populare soiuri de mere și care sunt trăsăturile specifice:

Ionagold

După cum indică și numele, aceste mere sunt o încrucișare între Jonathan și Golden Delicious, iar modelul lor de culoare reflectă acest lucru, cu un amestec de roșu și auriu verzui. Pulpa sa galben pal este dulce și acidulată, cu note de miere și aroma care provine de la rădăcinile Golden Delicious. Această varietate versatilă funcționează bine în delicii coapte, precum și în sosuri sau tocată într-o salată.

Gala

Una dintre cele mai populare soiuri de mere, sunt foarte dulci, cu o aroma ușor florala. Crocante și suculente, acestea au un model ușor dungi, cu un amestec de roșu și galben pe coajă. Sunt perfecte pentru gustări și salate, precum și pentru coacere, în plăcintă sau tartă.

Delicios roșu

Soiul Roșu Delicios sau „Red Delicious” este „regina balului”. Acest soi emblematic este de un roșu intens, cu o formă alungită și o pulpă dulce și suculentă. Red Delicious sunt cele mai bune pentru a fi consumate proaspete, dar nu rezistă bine la coacere sau gătit.

Golden Delicious

Nuanța sa galben intens evidențiază acest soi popular. Are o pulpa dulce, care amintește de miere. Golden Delicious funcționează atât ca gustare sau într-o salată, cât și copt în plăcinte, tarte, prăjituri sau alte delicii.

Fuji

Cultivate inițial în Japonia (au numele lui Mt. Fuji), aceste mere galbene și roșii sunt foarte dulci, cu doar o notă de amăruie, sunt crocante și ferme. Sunt perfecte pentru gustare și ca adaos dulce la salate. De asemenea, pentru că își păstrează forma, acest soi de mere este potrivit și pentru plăcinte, tarte și alte produse de patiserie.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *