Chifle cu ou și brânză/Este celebra „pâine cu ou” sau „bundás kenyér” din Transilvania/Cu niște brânză și roșii, ai un mic dejun ca la mama acasă

Pâine cu ou și brânză, roșii și avocado la micul dejun Foto: bbcgoodfood

Micul dejun trebuie să fie unul bogat și sățios, cel puțin așa spun specialiștii. La micul dejun ne putem permite să consumăm mai multe calorii, deoarece avem toată ziua la dispoziție să le ardem. Desigur, nu exagerăm nici la primele ore ale zilei, însă poate fi o masă consistentă. Și ce poate fi mai consistent decât niște pâine cu ou, chifle și brânză, după o rețetă recomandată de bbcgoodfood.

Așadar, pentru micul dejun avem nevoie de:

  • 3 ouă
  • 50 ml lapte
  • 6 chifle
  • 250 g roșii cherry tăiate în jumătăţi
  • un strop de ulei vegetal
  • 40 g cheddar ras
  • 2 avocado mici coapte, feliate

Cum procedăm:

Încălzim grătarul. Batem ouăle și laptele într-un vas larg, apoi scufundăm chiflele în amestecul de ou, întorcându-le pe fiecare parte. Apoi le lăsăm deoparte câteva minute.

Așezăm roșiile cu partea tăiată în sus pe o tavă de copt și le punem la cuptor cu funcția „grătar”, câteva minute. Apoi le scoatem și acoperim tava cu folie pentru a menține roșiile calde.

Separat, încălzim uleiul într-o tigaie și prăjim chiflele câteva minute pe fiecare parte, până când oul s-a coagulat. Practic, facem celebra pâine cu ou, atât de apreciată de toată lumea. Este posibil să fie nevoie să le prăjim în mai multe ture. Apoi le transferăm pe o tavă de copt, pe măsură ce sunt gata.

După ce toate chiflele sunt gătite, adăugăm brânza pe deasupra și le punem la cuptor pe funcția „grătar” 1-2 minute, până când brânza devine aurie și începe să facă bule. Se servesc cu roșiile coapte deja și felii de avocado lângă ele.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *