Orice mâncare devine mai bună atunci când este acoperită cu sos marinara și brânză. Dar să transformi drobul de carne într-o variantă parmigiana, asta poate fi o provocare, arată Today.com.
Chicken Parmigiana este o creație a imigranților italieni din sudul Italiei, fiind o reinterpretare a clasicului italian melanzane alla parmigiana (vinete parmigiana). Ingredientul secret al acestui preparat este pesto-ul cumpărat din magazin, care menține drobul suculent și plin de savoare. Acesta adaugă o profunzime gustului fără efort suplimentar. În această rețetă, vei pregăti pesmet aromatizat cu usturoi și ierburi, atât de gustos încât vei dori să faci o porție dublă pentru a-l presăra pe salate, pentru umplut ardei sau chiar pentru a-l savura simplu.
Resturile acestui preparat sunt la fel de delicioase ca în seara în care l-ai gătit. De asemenea, se congelează perfect. Poți să îl porționezi în felii și să le împachetezi individual, astfel încât poți scoate exact câte felii ai nevoie.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Ingrediente
- 1/4 cană ulei de măsline, împărțit
- 2 cepe galbene medii, curățate și tăiate mărunt (aproximativ 1½ căni)
- 1/2 linguriță oregano uscat
- 1 linguriță sare, împărțită
- 3/4 linguriță piper negru proaspăt măcinat, împărțit
- 4 căței usturoi, curățați și tocați fin, împărțiți
- 2 linguri pastă de roșii
- 1½ căni pesmet panko, împărțite
- 1/2 cană lapte integral
- 1/4 cană pesto
- 900 g carne de pui tocată
- 2 ouă mari
- 3/4 cană Parmigiano-Reggiano, ras, împărțit
- 3/4 cană sos marinara, împărțit
- 2 linguri unt nesărat
- 2 fileuri de anșoa, scurse
- 225 g mozzarella proaspătă, tăiată felii subțiri
- 1/4 cană pătrunjel cu frunze plate, curățat de tulpini și tocat fin
Mod de preparare
- Preîncălzește cuptorul la 190°C. Tapetează o tavă de 45×33 cm cu hârtie de copt.
- Într-o tigaie medie, la foc mediu-mare, adaugă 2 linguri de ulei de măsline și încălzește, aproximativ 2-3 minute. Adaugă ceapa, oregano, 1/2 linguriță sare și 1/4 linguriță piper negru și gătește, amestecând des, până devine aurie, 9-10 minute. Adaugă 2 căței de usturoi și amestecă. Gătește până când usturoiul se înmoaie, 1-2 minute. Adaugă pasta de roșii și gătește, amestecând ocazional, până când capătă o culoare intensă și un miros bogat, 2-3 minute. Ia tigaia de pe foc și lasă să se răcească la temperatura camerei.
- Într-un bol mare, adaugă 1 cană de pesmet, laptele și pesto-ul și amestecă bine. Adaugă carnea de pui, ouăle, 1/4 cană Parmigiano-Reggiano, 1/2 linguriță sare, 1/4 linguriță piper și amestecul de ceapă răcit. Amestecă bine cu mâinile până când totul este omogenizat.
- Pune amestecul de carne pe tava pregătită și modelează un drob de 25×15 cm. Întinde 1/4 cană de sos marinara peste drob. Coace timp de 35-40 minute.
- În timp ce drobul se coace, pregătește toppingul crocant de pesmet. Într-o tigaie medie, la foc mediu, adaugă uleiul de măsline rămas și untul. Când untul s-a topit, adaugă fileurile de anșoa și zdrobește-le cu o spatulă până se dizolvă în grăsime, aproximativ 3-4 minute. Adaugă restul de usturoi și gătește până se înmoaie, 1-2 minute. Adaugă restul de pesmet și amestecă până când absoarbe uleiul și untul, continuând să amesteci până devine auriu și crocant. Ia tigaia de pe foc și lasă să se răcească.
- Comută cuptorul pe funcția broil și mută grătarul la a doua poziție de sus. Acoperă drobul cu restul de sos marinara și mozzarella. Pune la broil până când brânza se topește, devine spumoasă și începe să capete o culoare aurie, 3-4 minute.
- Adaugă restul de Parmigiano-Reggiano și pătrunjelul în pesmetul crocant răcit. Presară pesmetul peste drob și lasă-l să se odihnească 10 minute înainte de a-l felia.