Chicken Parmigiana, un prânz delicios de duminică / O creație a imigranților italieni din sudul Italiei, o reinterpretare a clasicului italian melanzane alla parmigiana

Redacția 23 martie 0 comentarii 5044 vizualizări
Retetă de Chicken Parmigiana FOTO: Today/Jeanette Donnarumma

Orice mâncare devine mai bună atunci când este acoperită cu sos marinara și brânză. Dar să transformi drobul de carne într-o variantă parmigiana, asta poate fi o provocare, arată Today.com.

Chicken Parmigiana este o creație a imigranților italieni din sudul Italiei, fiind o reinterpretare a clasicului italian melanzane alla parmigiana (vinete parmigiana). Ingredientul secret al acestui preparat este pesto-ul cumpărat din magazin, care menține drobul suculent și plin de savoare. Acesta adaugă o profunzime gustului fără efort suplimentar. În această rețetă, vei pregăti pesmet aromatizat cu usturoi și ierburi, atât de gustos încât vei dori să faci o porție dublă pentru a-l presăra pe salate, pentru umplut ardei sau chiar pentru a-l savura simplu.

Resturile acestui preparat sunt la fel de delicioase ca în seara în care l-ai gătit. De asemenea, se congelează perfect. Poți să îl porționezi în felii și să le împachetezi individual, astfel încât poți scoate exact câte felii ai nevoie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Ingrediente

  • 1/4 cană ulei de măsline, împărțit
  • 2 cepe galbene medii, curățate și tăiate mărunt (aproximativ 1½ căni)
  • 1/2 linguriță oregano uscat
  • 1 linguriță sare, împărțită
  • 3/4 linguriță piper negru proaspăt măcinat, împărțit
  • 4 căței usturoi, curățați și tocați fin, împărțiți
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 1½ căni pesmet panko, împărțite
  • 1/2 cană lapte integral
  • 1/4 cană pesto
  • 900 g carne de pui tocată
  • 2 ouă mari
  • 3/4 cană Parmigiano-Reggiano, ras, împărțit
  • 3/4 cană sos marinara, împărțit
  • 2 linguri unt nesărat
  • 2 fileuri de anșoa, scurse
  • 225 g mozzarella proaspătă, tăiată felii subțiri
  • 1/4 cană pătrunjel cu frunze plate, curățat de tulpini și tocat fin

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 190°C. Tapetează o tavă de 45×33 cm cu hârtie de copt.
  2. Într-o tigaie medie, la foc mediu-mare, adaugă 2 linguri de ulei de măsline și încălzește, aproximativ 2-3 minute. Adaugă ceapa, oregano, 1/2 linguriță sare și 1/4 linguriță piper negru și gătește, amestecând des, până devine aurie, 9-10 minute. Adaugă 2 căței de usturoi și amestecă. Gătește până când usturoiul se înmoaie, 1-2 minute. Adaugă pasta de roșii și gătește, amestecând ocazional, până când capătă o culoare intensă și un miros bogat, 2-3 minute. Ia tigaia de pe foc și lasă să se răcească la temperatura camerei.
  3. Într-un bol mare, adaugă 1 cană de pesmet, laptele și pesto-ul și amestecă bine. Adaugă carnea de pui, ouăle, 1/4 cană Parmigiano-Reggiano, 1/2 linguriță sare, 1/4 linguriță piper și amestecul de ceapă răcit. Amestecă bine cu mâinile până când totul este omogenizat.
  4. Pune amestecul de carne pe tava pregătită și modelează un drob de 25×15 cm. Întinde 1/4 cană de sos marinara peste drob. Coace timp de 35-40 minute.
  5. În timp ce drobul se coace, pregătește toppingul crocant de pesmet. Într-o tigaie medie, la foc mediu, adaugă uleiul de măsline rămas și untul. Când untul s-a topit, adaugă fileurile de anșoa și zdrobește-le cu o spatulă până se dizolvă în grăsime, aproximativ 3-4 minute. Adaugă restul de usturoi și gătește până se înmoaie, 1-2 minute. Adaugă restul de pesmet și amestecă până când absoarbe uleiul și untul, continuând să amesteci până devine auriu și crocant. Ia tigaia de pe foc și lasă să se răcească.
  6. Comută cuptorul pe funcția broil și mută grătarul la a doua poziție de sus. Acoperă drobul cu restul de sos marinara și mozzarella. Pune la broil până când brânza se topește, devine spumoasă și începe să capete o culoare aurie, 3-4 minute.
  7. Adaugă restul de Parmigiano-Reggiano și pătrunjelul în pesmetul crocant răcit. Presară pesmetul peste drob și lasă-l să se odihnească 10 minute înainte de a-l felia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *