Ceva dulce | Tartă cu brânză, merișoare și grapefruit / Toppingul de cimbru și aroma de piper roz face acest desert unic

Tartă merisoare si grapefruit Foto: Allrecipes

Acest desert delicios, o combinație între dulce și sărat, combină merișoare, grapefruit și sucul de grapefruit într-o tartă unică din aluat foietaj, completată cu o glazură dulce și îndrăzneață de grapefruit și presărată cu piper roz. Rețetă creată de Crystal Schlueter a câștigat Marele Premiu la Ocean Spray® Grapefruit Gourmet Recipe Contest din 2018, arată Allrecipes.

Ingrediente

Gem:

  • 1 cană de merișoare uscate
  • 1 cană de grapefruit proaspăt, tăiat mărunt
  • ¾ cană de suc de grapefruit
  • 1 cană de zahăr granulat
  • ½ linguriță de frunze de cimbru proaspăt, tocate grosier
  • ½ linguriță de boabe de piper roz, măcinate grosier
  • ½ linguriță de ghimbir măcinat

Pentru asamblare:

  • 2 foi de aluat foietaj congelat, decongelate
  • 3 ½ uncii (aproximativ 100 g) de brânză de capră sfărâmată

Glazură:

  • 60 g de mascarpone
  • 1 cană de zahăr pudră
  • 3 linguri de smântână lichidă
  • ½ linguriță de extract de vanilie

Decor:

  • Coajă de grapefruit
  • Frunze proaspete de cimbru, tocate
  • Boabe de piper roz, măcinate grosier

Instrucțiuni

  1. Pregătește gemul:

Într-o cratiță medie, pe foc mediu, amestecă toate ingredientele pentru gem. Adu amestecul la fierbere, apoi redu focul pentru a menține o fierbere ușoară. Gătește timp de 35-45 de minute sau până când capătă consistența unui gem subțire. Gemul se va îngroșa mai mult pe măsură ce se răcește. Lasă să se răcească complet, aproximativ 20-25 de minute.

  1. Asamblarea tartelor:

Preîncălzește cuptorul la 190°C. Tapetează o tavă mare cu hârtie de copt.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

    • Desfă 1 foaie de aluat foietaj și taie-o pe linii pentru a obține 3 secțiuni. Taie fiecare secțiune în jumătate pentru a forma 6 dreptunghiuri.
    • Întinde gemul răcit pe fiecare dreptunghi, lăsând o margine de aproximativ 1 cm. Presară brânză de capră deasupra. Unge ușor marginile cu apă.
  1. Adaugă stratul superior:

    • Taie a doua foaie de aluat foietaj în același mod și așază câte un dreptunghi deasupra fiecărei baze umplute.
    • Apasă ușor marginile cu partea laterală a unei furculițe, apoi folosește dinții furculiței pentru a sigila marginile. Dacă gemul se scurge puțin, nu este nicio problemă, dar încearcă să eviți asta.
    • Coace în cuptorul preîncălzit timp de 25-30 de minute sau până când aluatul devine auriu, iar partea de jos nu mai este crudă. Lasă să se răcească 5 minute în tavă, apoi transferă-le pe un grătar pentru a se răci complet, aproximativ 35 de minute.
  2. Prepară glazura:

    Amestecă toate ingredientele pentru glazură. Întinde un strat subțire de glazură pe fiecare tartă răcită.

  3. Decorează:

    Decorează tartele cu câteva vârfuri de coajă de grapefruit, frunze de cimbru și piper roz măcinat grosier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *