Acest desert delicios, o combinație între dulce și sărat, combină merișoare, grapefruit și sucul de grapefruit într-o tartă unică din aluat foietaj, completată cu o glazură dulce și îndrăzneață de grapefruit și presărată cu piper roz. Rețetă creată de Crystal Schlueter a câștigat Marele Premiu la Ocean Spray® Grapefruit Gourmet Recipe Contest din 2018, arată Allrecipes.
Ingrediente
Gem:
- 1 cană de merișoare uscate
- 1 cană de grapefruit proaspăt, tăiat mărunt
- ¾ cană de suc de grapefruit
- 1 cană de zahăr granulat
- ½ linguriță de frunze de cimbru proaspăt, tocate grosier
- ½ linguriță de boabe de piper roz, măcinate grosier
- ½ linguriță de ghimbir măcinat
Pentru asamblare:
- 2 foi de aluat foietaj congelat, decongelate
- 3 ½ uncii (aproximativ 100 g) de brânză de capră sfărâmată
Glazură:
- 60 g de mascarpone
- 1 cană de zahăr pudră
- 3 linguri de smântână lichidă
- ½ linguriță de extract de vanilie
Decor:
- Coajă de grapefruit
- Frunze proaspete de cimbru, tocate
- Boabe de piper roz, măcinate grosier
Instrucțiuni
-
Pregătește gemul:
Într-o cratiță medie, pe foc mediu, amestecă toate ingredientele pentru gem. Adu amestecul la fierbere, apoi redu focul pentru a menține o fierbere ușoară. Gătește timp de 35-45 de minute sau până când capătă consistența unui gem subțire. Gemul se va îngroșa mai mult pe măsură ce se răcește. Lasă să se răcească complet, aproximativ 20-25 de minute.
-
Asamblarea tartelor:
Preîncălzește cuptorul la 190°C. Tapetează o tavă mare cu hârtie de copt.
-
- Desfă 1 foaie de aluat foietaj și taie-o pe linii pentru a obține 3 secțiuni. Taie fiecare secțiune în jumătate pentru a forma 6 dreptunghiuri.
- Întinde gemul răcit pe fiecare dreptunghi, lăsând o margine de aproximativ 1 cm. Presară brânză de capră deasupra. Unge ușor marginile cu apă.
-
Adaugă stratul superior:
- Taie a doua foaie de aluat foietaj în același mod și așază câte un dreptunghi deasupra fiecărei baze umplute.
- Apasă ușor marginile cu partea laterală a unei furculițe, apoi folosește dinții furculiței pentru a sigila marginile. Dacă gemul se scurge puțin, nu este nicio problemă, dar încearcă să eviți asta.
- Coace în cuptorul preîncălzit timp de 25-30 de minute sau până când aluatul devine auriu, iar partea de jos nu mai este crudă. Lasă să se răcească 5 minute în tavă, apoi transferă-le pe un grătar pentru a se răci complet, aproximativ 35 de minute.
-
Prepară glazura:
Amestecă toate ingredientele pentru glazură. Întinde un strat subțire de glazură pe fiecare tartă răcită.
-
Decorează:
Decorează tartele cu câteva vârfuri de coajă de grapefruit, frunze de cimbru și piper roz măcinat grosier.