Ceva dulce | Tartă cu brânză, merișoare și grapefruit / Toppingul de cimbru și aroma de piper roz face acest desert unic

Tartă merisoare si grapefruit Foto: Allrecipes

Acest desert delicios, o combinație între dulce și sărat, combină merișoare, grapefruit și sucul de grapefruit într-o tartă unică din aluat foietaj, completată cu o glazură dulce și îndrăzneață de grapefruit și presărată cu piper roz. Rețetă creată de Crystal Schlueter a câștigat Marele Premiu la Ocean Spray® Grapefruit Gourmet Recipe Contest din 2018, arată Allrecipes.

Ingrediente

Gem:

  • 1 cană de merișoare uscate
  • 1 cană de grapefruit proaspăt, tăiat mărunt
  • ¾ cană de suc de grapefruit
  • 1 cană de zahăr granulat
  • ½ linguriță de frunze de cimbru proaspăt, tocate grosier
  • ½ linguriță de boabe de piper roz, măcinate grosier
  • ½ linguriță de ghimbir măcinat

Pentru asamblare:

  • 2 foi de aluat foietaj congelat, decongelate
  • 3 ½ uncii (aproximativ 100 g) de brânză de capră sfărâmată

Glazură:

  • 60 g de mascarpone
  • 1 cană de zahăr pudră
  • 3 linguri de smântână lichidă
  • ½ linguriță de extract de vanilie

Decor:

  • Coajă de grapefruit
  • Frunze proaspete de cimbru, tocate
  • Boabe de piper roz, măcinate grosier

Instrucțiuni

  1. Pregătește gemul:

Într-o cratiță medie, pe foc mediu, amestecă toate ingredientele pentru gem. Adu amestecul la fierbere, apoi redu focul pentru a menține o fierbere ușoară. Gătește timp de 35-45 de minute sau până când capătă consistența unui gem subțire. Gemul se va îngroșa mai mult pe măsură ce se răcește. Lasă să se răcească complet, aproximativ 20-25 de minute.

  1. Asamblarea tartelor:

Preîncălzește cuptorul la 190°C. Tapetează o tavă mare cu hârtie de copt.

    • Desfă 1 foaie de aluat foietaj și taie-o pe linii pentru a obține 3 secțiuni. Taie fiecare secțiune în jumătate pentru a forma 6 dreptunghiuri.
    • Întinde gemul răcit pe fiecare dreptunghi, lăsând o margine de aproximativ 1 cm. Presară brânză de capră deasupra. Unge ușor marginile cu apă.
  1. Adaugă stratul superior:

    • Taie a doua foaie de aluat foietaj în același mod și așază câte un dreptunghi deasupra fiecărei baze umplute.
    • Apasă ușor marginile cu partea laterală a unei furculițe, apoi folosește dinții furculiței pentru a sigila marginile. Dacă gemul se scurge puțin, nu este nicio problemă, dar încearcă să eviți asta.
    • Coace în cuptorul preîncălzit timp de 25-30 de minute sau până când aluatul devine auriu, iar partea de jos nu mai este crudă. Lasă să se răcească 5 minute în tavă, apoi transferă-le pe un grătar pentru a se răci complet, aproximativ 35 de minute.
  2. Prepară glazura:

    Amestecă toate ingredientele pentru glazură. Întinde un strat subțire de glazură pe fiecare tartă răcită.

  3. Decorează:

    Decorează tartele cu câteva vârfuri de coajă de grapefruit, frunze de cimbru și piper roz măcinat grosier.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *