Ceva dulce/Crema de unt, numai bună de ornat brioșe, biscuiți sau pișcote/Bonus: rețetă rapidă de brioșe

Crema de unt, numai bună pentru brioșe Foto: Kayla Hoang via Allrecipes

Această cremă de unt este baza perfectă pentru orice cremă cu arome. Adăugați ciocolată topită pentru a o transforma într-o cremă de ciocolată, sau fructe de pădure liofilizate sub formă de pudră pentru a obține o cremă fructată, delicioasă. Schimbați extractul de vanilie cu coaja de lămâie rasă pentru o cremă cu aromă puternică de citrice. De fapt, posibilitățile sunt nesfârșite.

Indiferent de felul în care o aromați, această cremă de unt cu vanilie sau cu ce aromă doriți să o faceți va fi nelipsită din dulciurile pe care le veți prepara de acum, după ce veți vedea cât de simplă și rapidă este rețeta.

Sfat: Această metodă dă o cremă de unt foarte aerată. Pentru a o face super netedă și ușor de întins, utilizați o spatulă de silicon pentru a „elimina” bulele din glazură.

Ingrediente

  • Un pachet de unt nesărat (230 de grame), la temperatura camerei
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 1/8 linguriță de sare
  • 450 de grame de zahăr
  • 4 linguri de lapte integral, împărțit

Așa cum ziceam, puteți folosi în loc de vanilie coașa rasă de la o lămâie sau orice altă variantă de aromă v-ar face plăcere.

Cum procedăm:

Puneți untul, vanilia și sarea și bateți cu un mixer la viteză medie până se omogenizează și se combină, aproximativ 1 minut. Adăugați zahărul și bateți la viteză mică până când se încorporează. La nevoie, răzuiți de pe pereții vasului din când în când. Adăugați apoi 3 linguri de lapte și bateți la viteză medie, până se deschid la culoare și devine pufos, aproximativ 2 minute. Măriți viteza la mediu-mare și bateți încă 1 minut. Adăugați laptele rămas și bateți pe viteză mediu-mică pentru a netezi crema de unt, aproximativ 30 de secunde. Puteți folosi crema de unt pentru a orna brioșe, pe biscuiți pentru un desert dulce gata în doar câteva minute sau puteți umple foi de tort pe care le găsiți la supermarket.

Crema de unt poate fi păstrată până la două zile înainte înainte de utilizare. Păstrați crema într-un recipient închis ermetic, la frigider. Cu câteva ore înainte de a fi folosită, lăsați crema de unt la temperatura camerei până când se înmoaie și se poate întinde. Amestecați-o bine înainte de utilizare.

Dacă preferați o cremă de unt mai dulce, puteți adăuga mai mult zahăr, după gust.

Opțiune: în locul laptelui integral se poate folosi smântână groasă sau lapte 2%.

Pentru Brioșe

Și dacă tot am preparat crema asta ideală pentru ornat brioșe, haideți să vedem cât de simplu și rapid se pregătesc acestea:

Avem nevoie de:

  • spray de gătit
  • 1 ½ cană de făină albă împărțită
  • ½ cană zahăr alb
  • ¼ cană ulei vegetal
  • ½ cană lapte sa iaurt
  • 1 ou
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • ½ linguriță de sare

Bateți cu un mixer oul cu zahărul și laptele, apoi adăugați și uleiul și extractul de vanilie. Amestecați până când se omogenizează. Separat, praful de copt și sarea se amestecă cu făina. Apoi se adaugă treptat în compoziție și se mixează până când obținem un aluat de consistența unei smântâni. Se toarcă din aluat în cupele de brioșe care au fost în prealabil date cu ulei de gătit. Atenție, nu le umpleți prea tare pentru că vor crește când se coc.

Se dau la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute sau până când trec testul scobitorii.

Pont: puteți adăuga în aluat o cană de afine. Vor da un gust deosebit brioșelor noastre.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *