Ceva dulce | Clătite cu Nutella, cel mai iubit desert/ Le poți face cu ajutorul Thermomix, dar se fac rapid și în varianta clasică/ Un dulce perfect pentru a sărbători World Nutella Day

clatite, Nutella Foto: G4Food

Cum astăzi în întreaga lume se sărbătorește World Nutella Day, desertul de astăzi nu putea fi decât o porție de clătite pufoase unse cu cea mai iubită cremă de ciocolată și alune.

Clătite există de multe feluri: subțiri, pufoase, americane, cu ovăz, cu banane sau măr în compoziție, cu făină integrală sau albă, cu umpluturi dulci sau sărate. Dar vom face astăzi, cea mai clasică rețetă, cu ajutorul Thermomix.

Când spun că le facem în Thermomix, mă refer strict la aluat, evident, coacerea propriu-zisă o vom realiza tot în tigaie. Deși, dacă n-ați știut există și opțiune de a le găti în airfryer.

Ingrediente

clatite
Foto: G4Food

Pentru aluat

50 g unt nesărat, plus pentru prăjit

500 g lapte

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


200 g apă minerală

250 g făină

4 ouă

Un praf de sare.

Pentru umplutură

Nutella.

Prepararea clătitelor

Am pus untul în Thermomix pentru 2min/70 gr C/vit 2. Am adăugat laptele, apa, făina, sarea, ouăle și am programat să se amestece 20 de secunde/vit 4. Lăsăm 30 de minute aluatul să se odihnească. Consistența sa trebuie să fie cea a unei smântâni subțiri.

clatite, Thermomix
Foto: G4Food

Apoi trecem la parte nerobotizată. Într-o tigaie care nu lipește punem un polonic din compoziție și rotim bine tigaia pentru a o împrăștia uniform. Tigaia trebuie să fie bine încinsă și unsă cu puțin unt sau ulei. Când la suprafața clătitei apar niște umflături (după circa un minut de coacere), iar clătită se poate desface cu ușurință de pe tigaie, se desprind cu grijă marginile și se întoarce. Fiecare cu îndemânarea lui. Dacă ești în stare o arunci și se întoarce în aer. Mie, sincer, nu mi-a ieșit niciodată. Dar cu o paletă din plastic mai lată (am una pe care o țin numai pentru clătite) merge perfect. Încă un minut și gata clătita. O răsturnăm din tigaie direct pe o farfurie mare.

clatite
Foto: G4Food

Și așa, una câte una, clătitele se pun teanc. La final, se ung cu Nutella și se răsucesc, având grijă să pliem capetele în interior astfel încât să nu curgă. Mai e și opțiunea de a o plia în patru. Dacă rămân se păstrează, în frigider, până a doua zi, acoperite cu un prosop curat de bucătărie,

Din cantitățile de mai sus mie mi-au ieșit 13 clătite.

clatite, Nutella
Foto: G4Food

 

Citește și Nutella homemade? Cremă de ciocolată tartinabilă care se apropie de gustul și textura cunoscutei creme din comerț. Merge pe pâine, în clătite sau la tort

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *