Avocado congelat devine tot mai popular, iar iubitorii de avocado sunt încântați. Cine nu și-ar dori să aibă avocado în permanență în bucătărie? Este plin de antioxidanți, te poate ajuta să slăbești și, pur și simplu, este delicios, notează eatingwell.com.
De ce să folosești avocado congelat
Este ideal să ai întotdeauna avocado la îndemână dacă ești fan al smoothie-urilor verzi sau al toastului cu avocado. În plus, tuturor ni s-a întâmplat să cumpărăm un avocado proaspăt și, în ciuda eforturilor de a alege unul perfect copt, să descoperim un fruct maroniu și pătat. Avocado congelat elimină acest risc și îți oferă o soluție de a avea mereu rezerve la dispoziție.
La fel ca și alte produse congelate, avocado congelat nu poate înlocui întotdeauna pe cel proaspăt. Este minunat să ai fructe congelate pentru smoothie-uri și legume congelate (cum ar fi mazărea sau spanacul) pentru supe sau stir-fry, dar acestea nu funcționează mereu bine în produsele de patiserie sau în salate.
Cum să folosești avocado congelat
Într-un smoothie
Aceasta este probabil cea mai evidentă utilizare, iar gustul a fost grozav. Adăugarea de avocado în smoothie-uri crește conținutul de grăsimi sănătoase și fibre, oferindu-le o textură cremoasă și fină. Avocado congelat s-a potrivit perfect în smoothie-urile verzi. Dacă folosești doar ingrediente congelate, poate fi nevoie să adaugi puțin mai mult lichid pentru a mixa bine. De asemenea, avocado congelat merge de minune și în milkshake-uri.
Pe toast
Folosind avocado congelat direct pe toast, am observat un ușor gust acrișor, cauzat de acidul citric folosit ca conservant (vezi detalii mai jos). Însă, amestecat cu un ou și un strop de sos Sriracha, abia dacă se va observa diferența dintre avocado proaspăt și cel decongelat. Recomandăm avocado congelat pe sandwich-uri sau toast, cu diverse toppinguri.
În guacamole
Amestecat cu suc de lime și sare, apoi servit cu chipsuri, avocado decongelat este o alegere destul de bună. La fel ca în cazul toastului, diferențele de gust sau textură sunt mai puțin evidente dacă guacamole are multe alte ingrediente (brânză, roșii, usturoi sau ceapă coaptă). Un editor culinar a remarcat că textura guacamole a fost ușor apoasă, dar totuși plăcută.
Cele mai nepotrivite moduri de a folosi avocado congelat
Pe o salată sau bol de cereale
Decongelarea bucăților de avocado și utilizarea lor pe o salată sau un bol de cereale nu funcționează bine. Diferența ușoară de textură și faptul că bucățile sunt servite ca atare (nu integrate în alte preparate) sunt dezavantajoase.
Cele mai bune sfaturi pentru decongelarea avocado-ului congelat
Deși punga oferă instrucțiuni pentru decongelarea la microunde, am descoperit că metoda cea mai bună este să îl lași să se decongeleze la temperatura camerei. Încălzirea la microunde poate duce la încălzirea excesivă a bucăților și la afectarea texturii. Este suficient să-l lași la temperatura camerei timp de aproximativ o oră (uneori chiar mai puțin).
Un alt sfat? Asigură-te că punga este bine sigilată. Este bine să adaugi un clește sau o bandă elastică pentru a preveni deschiderea accidentală. Dacă punga rămâne deschisă în congelator, bucățile de avocado pot căpăta arsuri de congelare.