Cel mai bun mod de a păstra piersicile. Sfaturile unui fermier pentru a alege cele mai bune piersici și a te bucura de ele mult timp

piersici, conservare piersici, păstrarea piersici Sursa foto: Pixabay.com

Se întămplă să cumpărăm piersici și să ne întrebăm cum să le depozităm într-un mod corect pentru a le păstra proaspete mai mult timp.

Steve Johnston, fermierul de a șasea generație din spatele Apple Castle din New Wilmington, Pennsylvania (care, firește, vinde și o mulțime de piersici) oferă sfaturi despre cele mai bune moduri de a păstra orice fel de piersici, potrivit Food&Wine.

Cum alegeți piersica perfectă pentru consum sau gătit?

În primul rând, Johnston recomandă să vă cumpărați piersicile din livada locală sau de la piața fermierilor, dacă puteți. ,,Lăsăm piersicile să se coacă mai mult în copac și le culegem puțin mai moi, așa că, de obicei, aroma va fi mult mai bună”, spune el.

Indiferent de locul de unde vă cumpărați piersicile, evitați orice vânătăi și evaluați culoarea celei mai deschise părți a piersicii. Johnston explică despre culoarea de bază, numită uneori culoarea de fundal, că aceasta se referă la partea piersicii care nu este orientată spre soare. ,,Partea din piersică orientată spre soare va căpăta un bronz roșu frumos, iar aceasta este întotdeauna cea mai frumoasă parte. Dar pe partea din spate, trebuie să vă asigurați că piersica are o culoare galben-cremă frumoasă”, spune el. ,,Dacă are nuanțe de verde sau galben-verde, le-aș evita”.

Piersicile perfecte pentru o plăcintă cu piersici vor fi un pic mai coapte. De asemenea, puteți transforma piersicile prea coapte în piure de fructe, chutney de piersici sau oțet de piersici rosé. Deși este greu să ai o piersică care este cu adevărat prea coaptă pentru a fi folosită, o textură făinoasă indică faptul că probabil nu va avea un gust bun, spune Johnston.

Cum preveniți mucegăirea piersicilor?

Dacă vreți să mențineți piersicile fresh cu câteva zile, depozitați-le în frigider în punga în care au venit, dar lăsați-o deschisă. ,,Nu vreți să se usuce, dar nici să aibă prea multă umezeală pentru a începe să putrezească sau să mucegăiască. De aceea trebuie să lăsați punga deschisă, pentru ca aerul să circule în continuare”, explică Johnston.

Este în regulă dacă piersicile se ating între ele în pungă, dar dacă doriți să fiți foarte atenți pentru a preveni vânătăile, le puteți depozita într-un singur strat, cu codița în sus. Piersicile vor rezista în acest fel în frigider până la o săptămână, deși s-ar putea usca. Dacă vedeți ”riduri”, consumați-le sau folosiți-le cât mai curând posibil.

Cum lăsați piersicile să se coacă?

,,Vechea metodă de a pune piersicile într-o pungă de hârtie pe blat pentru a le ajuta să se coacă, chiar funcționează”, spune Johnston. Asta pentru că prinde gazul etilenă, care încurajează coacerea. Dacă v-ați luat piersicile din livadă, acest lucru poate dura o zi sau două, piersicile din magazinele alimentare pot avea nevoie de până la o săptămână pentru a se coace.

Cum păstrați piersicile tăiate?

După ce ați tăiat o piersică, ungeți feliile cu zahăr sau suc de lămâie, care vor ajuta la prevenirea oxidării. Apoi puneți-le într-un recipient etanș. Johnston recomandă utilizarea sau consumul piersicilor tăiate în decurs de una până la două zile. El menționează, de asemenea, că cerealele cu zahăr și felii de piersici sunt un mic dejun de vară imbatabil.

Cum congelați piersicile?

Folosiți piersici coapte pentru congelare, care sunt mult mai ușor de curățat de sâmburi. Mai întâi, decojiți piersicile dacă preferați (ați putea opta să le decojiți pentru rețete precum plăcintă sau gem, dar nu ezitați să le lăsați cu coajă pentru smoothie-uri sau pentru a le consuma întregi). Apoi, puneți-le pe o foaie de copt și introduceți-le în congelator într-un singur strat. După ce au înghețat, transferați-le într-o pungă zip lock într-un singur strat, astfel încât să nu se aglomereze. În acest fel, vor rezista în congelator până la un an.

Johnston adoră să pună piersicile congelate în smoothie-uri. De asemenea, le puteți folosi pentru plăcinte și alte deserturi, deși trebuie să știți că umiditatea le va face puțin mai moi decât piersicile proaspete.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *