Primul Forum al tavernelor și proprietarilor de taverne, care a început duminica trecută, în cadrul celei de-a XXVI-a ediții a San Sebastián Gastronomika, cu un concurs de callos (mâncare tradițională din burtă de vită), a găzduit marți, 8 octombrie, primul concurs de supă de pește. Una dintre rețetele bucătăriei pescărești care se regăsește pe coastele Spaniei – și ale țărilor vecine – a scos în evidență diversitatea modurilor de preparare pe care le permite acest preparat fierbinte, un simbol al mâncărurilor populare, notează ABC.
Supa câștigătoare conține scoici și midii
Câștigătorul a fost José Manuel Mallón, discipolul lui Hilario Arbelaitz, care a concurat cu o variantă de supă cu scoici și midii din estuar. „Am vrut să fac ceva foarte galicesc, așa că am adus merluciu și pește eglefin. Am îngroșat supa cu midii și am adăugat un strop de godello, roșii uscate și verdeață de praz”, și-a explicat rețeta, vizibil entuziasmat. El apără bucătăriile de la Remollo Espacio Gastronómico, din La Coruña.
Rețeta sa de supă de pește a concurat cu altele care au venit din zone precum La Orotava din Tenerife, Delta Ebroului și chiar din apropierea Biarritz (Franța). Fabian Feldmann, de la L’Impertinent, a adus un omagiu deosebit uneia dintre celebrele supe de pește, bouillabaisse, cu o notă de anason care a plăcut juriului.