Iubitorii de Transilvania, biserici fortificate și mâncare tradițională care ajung prin Biertan mai trebuie să adauge un obiectiv pe hartă: un punct gastronic local. Am aterizat într-o sâmbătă superbă de început de toamnă în Casa Dani, o mică gospodărie ținută de doi tineri. Prepară într-un mare fel rețete tradiționale din porcul crescut în curte, care de altfel își face simțită prezența printr-un parfum inconfudabil la câtiva metri de mese 🙂 Un preț totuși mic pentru o mare savoare.

Ciorba de cartofi cu tarhon și bucățele de carne de porc este de departe cea mai bună mâncată vreodată. Am savurat două porții cu regret că n-o să mai fie loc pentru felul doi. Tocănița la ceaun gătită la foc de lemne aduce a gulaș aromat cu chimen, dafin și cred puțin busuioc. Ce face diferența este gustul autentic de carne curată și priceperea bucătarului. Absolut delicioasă, fragedă, gustoasă. La desert niște gofre cu gem de nectarine și nucă măcinată. Spre deosebire de restaurant, unde ai de ales între mai multe feluri, aici meniul este unic: 150 de lei trei feluri plus bături la discreție pe alese, de la socată la vin local, vișinată, rachiu. Merită fiecare leu.