Cărucioarele de cumpărături cu care ai vrea să stai toată ziua prin piață/ Noile modele încurajează mersul pe jos și cumpărăturile de proximitate/ În plus sunt realizate din materiale reciclabile, cu grijă pentru mediu

Cărucioarele de cumpărături Foto: Cărucioare Carlett

Readucerea în trend a cărucioarelor de cumpărături are legătură cu noua-veche modă de a face cumpărăturile în piețe și la micii comercianți locali. Cărucioarele existente astăzi pe piață nu sunt doar modele atractive – cu design modern – ci oferă și soluții pentru mobilitate, accesibilitate și au un impact pozitiv social și asupra mediului, scrie El Pais.

Unele dintre aceste branduri s-au născut observând ce ar avea nevoie în viața de zi cu zi persoanele în vârstă. Din cauza stigmatizării folosirii cadrului de mers, foloseau cărucioarele de cumpărături pentru a se plimba. Așa s-a născut oportunitatea de a crea un obiect sigur, confortabil și util pentru cei cu mobilitate redusă, care să le facă viața mai ușoară. Aceste modele au compartiment pentru cumpărături, scaun pentru odihnă în timpul plimbării, greutate redusă și dublu sistem de frânare. „Deși produsul se adresează în special publicului de seniori, scopul nostru este să ajungem la orice persoană cu mobilitate redusă, indiferent de vârstă”, spune responsabila de marketing de la o firmă care produce astfel de cărucioare.

Noile modele sunt realizate din materiale bune, sunt ergonomice și inovative.Unele sunt din material termoformat – care își menține forma chiar și gol. Prețurile în general sunt în jur de 100 de euro.

Un alt scop al producătorilor a fost să transforme căruciorul de cumpărături într-un obiect de uz zilnic, durabil, cu impact minim asupra mediului și… care arată bine. Cine nu s-a chinuit vreodată să plieze unul sau nu și-a distrus spatele cărând sacoșe dezechilibrate? Pentru a preveni asta, firmele producătoare au analizat și analizează constant comportamentul consumatorilor și creează produse adaptate nevoilor lor.

Noile cărucioare au mânere reglabile pe înălțime, șasiu din aluminiu, roți rezistente etc. Și un focus clar pe mediu. Majoritatea împărtășesc o filozofie comună: încurajează mersul pe jos la cumpărături, oferă service post-vânzare în care fiecare piesă a căruciorului poate fi înlocuită individual. „Vedem cărucioare de peste 30 de ani pe stradă. Pentru noi, durabilitatea este esențială, de aceea oferim posibilitatea înlocuirii pieselor separat”, spune Mireia Rodríguez, specialistă în marketing. De asemenea, se folosesc materiale reciclate: din 2022, au început să utilizeze țesătură RPET (din sticle de plastic reciclate), în scopul reducerii plasticului până la eliminarea completă.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Alți producători nu doar utilizează plastic reciclat, ci și caută mereu furnizori locali. Există și modele la prețuri în jur de 50 de euro.

Cum faci ca mersul la cumpărături cu căruciorul să devină cool?

Deși utilizatorul tipic este o persoană de peste 50 de ani, toate brandurile urmăresc același obiectiv: scăderea mediei de vârstă a publicului căruia i se adresează. Creșterea anuală a vânzărilor online pare să indice că noul cărucior de cumpărături este din nou la modă. Firmele mizează pe o comunicare tânără în social media și colaborări cu creatori de conținut care împărtășesc aceleași valori.

„În final, totul e legat de conștientizarea sustenabilității și de promovarea unui mod mai sănătos de a face cumpărături, sprijinind comerțul local. În ultimii ani, s-au pierdut obiceiurile de a găti, de a cumpăra din cartier, de a folosi produse proaspete. Dar o parte din tineri rezonează din nou cu aceste valori. Designul este un element esențial: atractiv, modern, care poate deveni un accesoriu de zi cu zi pe care să-l porți cu mândrie”, conchide Rodríguez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *