Cartofi copți, o rețetă ușoară pentru cină/Poate fi preparată din cartofii rămași, dacă ai fiert sau copt în cuptor prea mulți cu o zi înainte

Cartofi copți, retetă pentru o cină ușoară Foto: All recipes/Bren

Să auzi că primești la masă ceva resturi din ziua precedentă s-ar putea să nu ai în minte o imagine prea plăcută. Dar când vine vorba despre cartofi copți sau fierți întregi, ar trebui să ne schimbăm această imagine din minte. Asta în primul rând pentru că, odată ce s-au răcit cartofii, amidonul pe are îl conțin devine rezistent (care trece prin intestin fără să fie digerat, prin urmare nu îngrașă), ceea ce îi face mult mai sănătoși pentru  dieta noastră, notează All recipes.

Astfel dacă ați făcut mai mulți cartofi copți sau fierți întregi, îi puteți utiliza pentru această cină delicioasă. Sau îi puteți fierbe sau coace special, să gătiți cina în aceeași seară.

Pentru o porție de cartofi copți avem nevoie de:

  • 2 cartofi mari
  • o lingură de unt (poate fi suplimentat la nevoie)
  • ¼ cană ceapă tocată
  • sare și piper, după gust

Cum procedăm:

Ca să avem cartofi copți (sau fierți), întâi trebuie să-i preparăm. Astfel, spălați bine cartofii și străpungeți-i cu o furculiță. Puneți-i la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius și lăsați-i pentru aproximativ o oră (dacă sunt mai mici, cartofii se vor găti chiar și în 45 de minute). Puteți să-i verificați dacă s-au făcut, înțepându-i cu o furculiță. Ar trebui să intre ușor în ei, atunci când vor fi gata.

Dacă nu aveți răbdare să-i coaceți la cuptor, îi puteți găti la microunde, la putere maximă. 5 minute pe o parte și încă 5 minute după ce i-ați întors, și cartofii vor fi gata.

Sau puteți să-i puneți într-o oală mare cu apă la fiert. Verificați cu furculița dacă s-au făcut. Trebuie să fie moi și furculița să intre ușor în ei, când sunt gata.

Lăsați cartofii să se răcească, apoi îi tăiați rondele sau cubulețe.

Între timp, ceapa tocată o căliți în cele două linguri de unt, până devine aurie, nu mai mult de cinci minute. Apoi puneți cartofii cu grijă să nu se rupă prea tare, dacă i-ați tăiat rindele. Întoarceți cartofii să se rumenească pe toate părțile. Presărați apoi sare și piper sau condimente după gust.

Valori nutriționale (per porție)

  • 126 Calorii
  • 6g Grăsime
  • 17 g Carbohidrați
  • 2g Proteină

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *