Carne pentru Millennials și Gen Z / Exporturile australiene pe piața din China, restabilite / Vaccinurile inhalate sunt promițătoare – Dr. Abraham, Analiza Industriei Porcului, săptămâna 51

piept de porc, carne afumată, portugalia, spaniolii foto: Nicolas Postiglioni

Dragi cititori, 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

ca întotdeauna, în perioada sărbătorilor ne concentrăm doar asupra veștilor bune din industria noastră: 

  • National Pork Board S.U.A. plănuiește o nouă campanie de brand pentru consumatori în 2025 într-un efort de a valorifica investițiile anterioare ale Pork Checkoff în Consumer Connect, un instrument de strategie de canal pentru a viza diferite segmente de piață. După cum se afirmă: „Prin comunicare adaptată și marketing concentrat, industria cărnii de porc poate aborda provocări precum prepararea corespunzătoare a cărnii de porc în casele generațiilor Millennial și Gen Z, preocupările legate de siguranța alimentară și trecerea cărnii de porc de la o proteină pentru „ocazii speciale” la o opțiune zilnică” 
  • U.S. Meat Export Federation (USMEF) a oferit cursuri de formare personalului de la punctele de vânzare Costco din Mexic pentru a ajuta forța de vânzări a Costco să înțeleagă mai bine modul în care selecțiile magazinului pot satisface nu doar nevoile casnice, ci și pe cele comerciale și pentru a îndruma profesioniștii în ceea ce privește cele mai bune metode de preparare. 
  • Smithfield Foods U.S. a încheiat un acord cu VisionAg, LLC, o filială a HD3 Farms, pentru a înființa VisionAg Hog Production, LLC. În cadrul parteneriatului, Smithfield va păstra o participație minoritară în noua companie, care va prelua proprietatea a 28.000 de scroafe și a porcilor comerciali ai acestora, cu o capacitate anuală de producție de 600.000 de porci pentru operațiunile Smithfield de carne proaspătă de porc. În ultima vreme primim din ce în ce mai multe știri de acest gen…
  • Casanova Meats, un ambalator la comandă de carne de vită, pasăre, porc și capră din West Babylon, N.Y., își dublează capacitatea fabricii de prelucrare printr-o extindere în valoare de 21 de milioane de dolari, pentru a-și servi mai bine clienții din New York, Long Island și New Jersey.
  • După patru ani de eforturi neobosite, exporturile de carne din Australia către China au fost complet restabilite, marcând o victorie majoră pentru fermieri, procesatori și industrie. 
  • Cranswick U.K. a fost înființată în 1975 de către fermieri din East Yorkshire pentru a produce hrană pentru animale și, de atunci, a evoluat într-o afacere care produce o gamă de produse de înaltă calitate, predominant alimente proaspete, produse convenience, produse gourmet și hrană pentru animale de companie. Odată cu ieșirea Marii Britanii din U.E. , industria cărnii de porc s-a confruntat cu provocări serioase, iar Cranswick a schimbat structura aprovizionării: în cele 6 luni până la 30 septembrie, prima jumătate a anului financiar curent, Cranswick a crescut numărul porcilor cu 18% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 34.000 de porci pe săptămână. ”Suntem acum cel mai mare producător de porci din țară și autosuficienți în proporție de peste 50% în ceea ce privește porcii în raport cu capacitatea noastră de prelucrare. Vom continua să investim în operațiunile noastre de creștere a porcilor pentru a ne asigura că putem furniza porci de calitatea și cantitatea potrivită pentru a satisface nevoile clienților noștri strategici de retail.”
Tiberiu Abraham, Dr.Abraham, Analiza Industriei Porcului
foto: Inquam
  • Un nou studiu efectuat pe porci arată că vaccinurile inhalate ar putea reduce potențial transmiterea virală și îmbunătăți eficiența vaccinurilor, informează The Pirbright Institute: „Interesul pentru administrarea vaccinurilor pe cale mucoasă, mai degrabă decât prin injecții intramusculare, a crescut de când pandemia SARS-CoV-2 a fost declarată în 2020”. Oamenii de știință de la Institutul Pirbright și Universitatea din Oxford au folosit porcii ca model pentru a explora răspunsurile sistemului imunitar la vaccinurile antigripale administrate pe cale mucoasă, care vizează virușii la punctul de intrare Cercetătorii americani de la K-State Kansas au adaptat binecunoscuta metodă de diagnosticare PCR, cunoscută de mulți datorită utilizării sale în testele COVID-19, pentru a detecta PPA. Prin tamponarea unor suprafețe cum ar fi echipamentele de transport al furajelor, camioanele și containerele de transport, echipa a demonstrat modul în care eșantionarea mediului ar putea identifica prezența virusului. Constatările studiului oferă un nivel crucial de biosecuritate, oferind o modalitate de monitorizare a contaminării potențiale cu PPA înainte ca aceasta să ajungă la frontierele SUA. Lucrările K-State, susținute de Cross-Border Threat Screening and Supply Chain Defense Center de la Texas A&M University, reprezintă un pas înainte semnificativ în protejarea industriei porcine.
  • Ministerul spaniol al Agriculturii, Pescuitului și Alimentației a publicat rezoluția de acordare a ajutoarelor , în valoare de 39 939 897 de euro, pentru investiții corporale sau necorporale în transformarea, comercializarea și dezvoltarea produselor agricole , în cadrul Programului național de dezvoltare rurală 2014-2020, pentru promovarea integrării societăților cooperative și a altor entități asociative agroalimentare , cu caracter supraautonom. Crăciun Fericit vouă și celor dragi!

25 decembrie 2024, Dr. Abraham

Vezi prețurile europene la porci și purcei, C= carcasă; V= viu, în articolul postat pe site-ul cooperativei de crescători de suine din Ungaria, Alföldi Sertés.

Tiberiu Abraham este director de vânzări la Alföldi Sertés.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *