Care este cel mai sănătos prânz pentru a slăbi? Un dietetician prezintă cele mai bune 2 alegeri ale sale / Ar trebui să sari peste această masă pentru a pierde în greutate?

o femeie mananca o salata la pranz Sursa foto: Pexels / Karolina Kaboompics

Cele mai bune prânzuri pentru pierderea în greutate se concentrează pe alimente integrale, minim procesate, care sunt atât satisfăcătoare, cât și bogate în nutrienți, potrivit dieteticianului Samantha Cassetty de la Today Show.

Un prânz echilibrat pentru pierderea în greutate ar trebui să includă o porție satisfăcătoare de proteine slabe (cum ar fi pui sau pește la grătar), împreună cu jumătate de farfurie de legume fără amidon (spanac, rucola, ardei gras și roșii) și o sursă de grăsimi sănătoase (ulei de măsline extravirgin, avocado sau nuci).

Încorporarea carbohidraților sănătoși, precum leguminoasele, cerealele integrale (cum ar fi quinoa sau farro) sau legumele cu amidon poate furniza fibre și energie susținută, menținându-vă în același timp sătul.

Acest tip de prânz nu numai că ajută la controlul aportului caloric, dar promovează și sațietatea, facilitând pierderea și menținerea în greutate în timp.

Care este cel mai bun prânz pentru a pierde în greutate?

Cel mai bun prânz pentru a pierde în greutate implică următoarea formulă:

  • 110-170 de grame de proteine slabe (pui sau pește la grătar)
  • Jumătate de farfurie de legume fără amidon
  • Până la 2 linguri de grăsimi sănătoase
  • Jumătate până la 1 cană de amidonoase (precum leguminoasele, cerealele integrale sau cartofii fierți)
  • Stimulatori de aromă, precum lămâie, sos picant, ierburi, condimente, oțet și muștar

Rețineți că aceasta este o schemă generală, așa că este posibil să fie nevoie să ajustați porțiile pentru a vă satisface nevoile individuale. „Ceea ce îmi place la această formulă este că este practică, personalizabilă, ușor de urmat și oferă numeroase opțiuni”, spune Cassetty. Ea oferă în continuare două idei pentru prânz:

Salată

Începeți cu o farfurie de verdețuri și orice alte legume fără amidon care vă plac, cum ar fi castraveții, roșiile și ardeii grași. Adăugați somon la grătar și năut. Asezonează salata cu o vinegretă și adaugă o treime de avocado, tăiat cubulețe.

Bol de cereale

Combinați o cană de quinoa cu resturi de legume fără amidon prăjite, cum ar fi broccoli, conopidă sau varză de Bruxelles. Adăugați tofu sărat sau pui la grătar și o lingură de nuci măcinate. Stropiți cu sriracha sau alt sos picant pentru aromă.

Ar trebui să sari peste prânz pentru a pierde în greutate?

Cassetty nu recomandă săritul peste prânz din mai multe motive. Cercetările arată că omiterea meselor, inclusiv a prânzului, poate reduce semnificativ calitatea generală a dietei. De asemenea, sărirea mesei poate duce la senzația de foame, ceea ce poate duce la gustări nesănătoase sau la consumul de porții mai mari la cină, împiedicând astfel eforturile de pierdere în greutate.

Citește și Un dietetician ne dezvăluie care sunt cele 5 alimente pe care nu ar trebui să le pui, niciodată, în pachețelul de prânz al copiilor

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *