Beraria H, închisă temporar după ce inspectorii ANPC au găsit gândaci în mai multe zone din interior. Amendă de 30.000 de lei

Beraria H amenda inchis temporar ANPC foto: facebook.com/Beraria H

ANPC a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor în Berăria H până la remedierea deficienţelor constatate în urma unui control efectuat vineri şi a amendat locaţia cu 30.000 de lei pentru neregulile constatate, transmite Agerpres. Controlul a fost realizat ca urmare a unei sesizări referitoare la activitatea desfăşurată la punctul de lucru situat în Bucureşti, Sector 1, Şoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff 32, camera 2, etaj 2, al operatorului economic HH Operations SRL – Berăria H.

„Ca urmare a constatării acestor deficienţe, au fost oprite de la comercializare şi retrase din circuitul consumului 158 kg de produse şi preparate culinare, în valoare totală de 3459 lei. De asemenea, a fost aplicată o sancţiune în valoare de 30.000 lei şi s-a dispus măsura de oprire temporară a prestării serviciilor pe întreaga unitate până la remedierea deficienţelor începând cu orele 00( 01.03.2025)”, se arată într-un comunicat al ANPC.

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au constatat prezenţa insectelor vii în zona barului, atât pe paviment, pe bar cât şi pe ustensile folosite şi în recipientele alimentare. De asemenea, diverse sortimente de siropuri, utilizate în prepararea băuturilor, prezentau modificări organoleptice iar pavimentul din zona barului prezenta acumulări cantitative de lichide în anumite zone, depuneri de resturi alimentare, grăsime şi praf.  Au fost identificate produse finite fără elemente de identificare, care ar fi permis stabilirea încadrarea în data limită de consum (ex: creveţi Panko, şniţel vită, zacuscă, dulceaţă de ceapă).

Produse expirate sau depozitate necorespunzător

Potrivit sursei citate, dulceaţa de ceapă, depozitată în recipiente de sticlă cu capac filetant, etichetată „preparată în unitate”, avea informaţiile „lot produs 15012025” şi data de expirare 14.02.2025, depăşind data limită de consum. Pe de altă parte, ANPC susţine că în congelator au fost identificate produse alimentare la temperatura de refrigerare (decongelate), în zona de depozitare au fost identificate produse alimentare fără elemente de identificare (dulceaţă de ceapă, şniţel de vită, ciolan de porc, creveţi Panko, carne de curcan, cârnaţi româneşti, stock de pui, chiftele pentru burgeri) iar colectarea reziduurilor se realiza în recipiente fără protecţie sanitară.

Totodată, comisarii au descoperit că produsele finite erau depozitate necorespunzător, în imediata vecinătate a materiei prime. ”În spaţiul de depozitare igienizarea nu era corespunzătoare, fiind identificate pânze de păianjen şi un strat consistent de praf în zonele mai puţin accesibile. Au fost oprite definitiv de la comercializare 158 kg de produse alimentare, în valoare totală de 3459 lei. Agregatele frigorifice prezentau depuneri masive de gheaţă. În zona de bucătărie se utilizau ustensile neprofesionale, cu mâner aplicat. Paharele (igienizate) puse la dispoziţia consumatorilor erau păstrate în imediata vecinătate a recipientelor de colectare reziduală”, se mai arată în comunicat. În cadrul controlului, s-a procedat la prelevarea de cuburi de gheaţă din unitate, care au fost transmise către un laborator acreditat pentru efectuarea analizelor microbiologice.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *