Barista Eduard Oancea a reprezentat România în finala unei mari competiții internaționale cu băutura „Café Transilvania” / Preparatul combină gusturi din România, Italia și Cuba

eduard oancea, barista, competitie, cafe transilvania

„Café Transilvania” este băutura cu care barista Eduard Oancea a reprezentat România la finala competiției internaționale Lavazza Barista Challenge, care a avut loc la Torino, anunță compania Lavazza într-un comunicat.

La competiție au participat barista din 12 țări, iar Eduard Oancea din România a terminat pe locul 5 în clasamentul final general.

Băutura pe bază de cafea preparată de român, „Café Transilvania”, combină gusturi din România, Italia și Cuba.

„Ingredientele unice florale, precum siropul de castan, romul cubanez, lichiorul de hibiscus cu fructe roșii, lichiorul de vin alb, cu arome ca anasonul și scorțișoara, lapte de migdale, combinate cu Espresso La Reserva de iTierra CUBA, au adus împreună gusturi emblematice din România, Italia și Cuba, creând o explozie de arome cu urme dulci-amărui”, este descriere făcută de Lavazza băuturii Café Transilvania.

Finala Lavazza Barista Challenge a constat într-o rundă principală, axată pe personalizarea rețetei clasice de espresso. Munca celor 12 finaliști a fost evaluată de un juriu format din 5 experți.

A urmat o probă specială: provocarea cutiei misterioase. Echipele s-au confruntat pentru a-și demonstra abilitățile și aptitudinile dincolo de prepararea cafelei. Fiecare echipă, formată din trainerul Lavazza și finalistul barista din aceeași țară, au pregătit o rețetă specială folosind cafeaua Calima 1895, împreună cu unele ingrediente neașteptate, ascunse într-o cutie misterioasă. Această băutură nu numai că trebuia să aibă un gust și un aspect plăcut, dar trebuia să se potrivească și cu un desert realizat de restaurantul Condividere, cu o stea Michelin. Rețeta lui Eduard pentru această provocare a fost „Serata dell’Amaro”, în stil fine dining.

Un juriu special a desemnat câștigătorii acestei runde: 50 de angajați Lavazza au fost invitați să deguste băuturile și să evalueze diferitele performanțe atât în ​​ceea ce privește calitatea băuturii, cât și potrivirea cu desertul propus. Câștigătoarea etapei „cutia misterioasă” a fost echipa elenă.

Sursa foto: Lavazza

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *