Dacă iubești avocado, dar te-ai plictisit de toast și guacamole, aceste felii crocante de avocado prăjit sunt o alternativă excelentă. Feliile de avocado sunt date prin pesmet și prăjite până devin aurii și crocante. Din două avocado vei obține câteva porții de gustări delicioase. Prepară maioneza picantă cu coriandru și lime pentru a le înmuia sau folosește sosul tău preferat. Dacă ești pe fugă, poți folosi un sos gata preparat, cum ar fi un dressing tip ranch, ketchup sau un sos cremos pe bază de brânză, recomandă thesprceeats.com.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Ingrediente
Pentru maioneza picantă cu coriandru și lime:
- ½ cană maioneză (din comerț sau preparată în casă)
- 1 lingură coriandru tocat
- 1 lingură suc de lime
- ¼ linguriță boia afumată
- ¼ linguriță usturoi pudră
- 1 praf de piper cayenne
- 1 praf de sare (sau după gust)
Pentru feliile de avocado prăjit:
- 2 avocado mari
- ½ cană făină
- ½ linguriță sare
- 1 praf de piper negru măcinat
- 2 ouă mari, bătute
- 1 cană pesmet
- 1 lingură ulei vegetal
Mod de preparare
Prepararea maionezei picante cu coriandru și lime:
- Adună toate ingredientele pentru maioneza picantă.
- Într-un bol mic, amestecă ½ cană maioneză, 1 lingură coriandru tocat, 1 lingură suc de lime, ¼ linguriță boia afumată, ¼ linguriță usturoi pudră și 1 praf de piper cayenne (dacă îl folosești).
- Adaugă 1 praf de sare, gustă și ajustează dacă este nevoie.
- Acoperă bolul și dă-l la frigider până în momentul servirii.
Prepararea feliilor de avocado prăjit:
- Adună toate ingredientele necesare.
- Taie cele 2 avocado în jumătate, scoate sâmburii, curăță coaja și taie fiecare jumătate în 4-5 felii.
- Pregătește o stație de pane cu 3 boluri:
- În primul bol, amestecă ½ cană făină, ½ linguriță sare și 1 praf de piper negru măcinat.
- În al doilea bol, pune cele 2 ouă bătute.
- În al treilea bol, pune 1 cană de pesmet.
- Ia o felie de avocado, dă-o prin făină, scutură excesul, apoi trece-o prin oul bătut.
- Lasă excesul de ou să se scurgă, apoi trece felia prin pesmet panko, presând ușor pentru a se lipi bine.
- Așază feliile de avocado pane pe o farfurie și repetă procesul cu restul bucăților.
- Într-o tigaie adâncă sau într-un vas tip Dutch oven, adaugă aproximativ 1 cm de ulei vegetal și încălzește-l la 175°C.
- Prăjește 4-6 felii de avocado în uleiul încins timp de aproximativ 2 minute, până când crusta devine aurie și crocantă.
- Scoate-le pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei și continuă cu restul feliilor.
- Așază avocado prăjit pe un platou și servește-l cu maioneza picantă cu coriandru și lime.