Atracțiile gastronomice ale regiunii Calabria, promovate la celebrarea a 30 de ani ai Camerei de Comerţ Italiană pentru România

'Nduja 'Nduja, preparat cu carne de porc și ardei iute de origine italiană.

Excelenţele gastronomice şi turistice ale regiunii Calabria au fost puse în valoare cu ocazia celebrării a 30 de ani ai Camerei de Comerţ Italiană pentru România, potrivit unui comunicat remis Agerpres.

„Evenimentul, sub forma unei Gala Dinner, a celebrat cei 30 de ani ai Camerei de Comerţ Italiană pentru România şi a pus în valoare excelenţele gastronomice şi turistice ale extraordinarei regiuni Calabria, cu numeroase momente artistice care au încântat seara invitaţilor prezenţi. Punctul central al serii a fost o călătorie culinară fără precedent, ghidată de renumitul Chef Domenico Trentinella. Oaspeţii au avut ocazia să savureze o selecţie de feluri de mâncare şi vinuri care au evidenţiat aromele autentice şi bogăţia tradiţiei gastronomice calabreze”, se menţionează în comunicat.

Astfel, fiecare fel de mâncare, preparat cu ingrediente proaspete şi autentice provenite direct din Calabria, „a fost un tribut adus diversităţii şi calităţii producţiilor locale”.

„Protagoniştii serii au fost diverse preparate gourmet: de la ceapa roşie de Tropea IGP, la cartofii IGP silani, de la nduja din Spilinga la Caciocavallo silano DOP, trecând prin toate marile mezeluri calabreze, citricele şi smochinele, protagonistele dulci ale degustării. Meniul a fost însoţit de o selecţie de vinuri cu denumire de origine, de la Ciro DOC la Magliocco Terre di Cosenza DOP, până la vinul passito IGP Calabria”, se mai precizează în comunicat.

La eveniment au participat diverse autorităţi din lumea politică şi diplomatică. Printre cei prezenţi s-au numărat ambasadorul Italiei la Bucureşti, Alfredo Maria Durante Mangoni, ministrul român al Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, primarul Timişoarei, Dominic Fritz, şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Timişoara, Florica Chiriţă.

Pe lângă experienţa culinară, seara a oferit o imersiune în frumuseţile naturale şi culturale ale Calabriei prin difuzarea de imagini ale Calabriei Straordinaria.

Astfel, prin prezentări multimedia şi intervenţii ale experţilor din domeniu, participanţii au avut ocazia să descopere minunăţiile peisagistice, comorile artistice şi patrimoniul istoric al unei regiuni care se distinge prin bogăţia şi varietatea sa extraordinară.

„Acest eveniment a reprezentat o ocazie importantă pentru a consolida legăturile dintre România şi Italia, evidenţiind excelenţele unei regiuni unice precum Calabria. Suntem încântaţi să demarăm un proiect de lungă durată cu Regiunea Calabria pentru a promova un teritoriu bogat în istorie, cultură şi arome de neuitat”, a declarat Roberto Musneci, Preşedintele Camerei de Comerţ Italiană pentru România.

Evenimentul, organizat pe 16 mai la Timişoara de Camera de Comerţ Italiană pentru România, în colaborare cu Regiunea Calabria, la „Venue Events”, s-a bucurat de mare succes.

Camera de Comerţ Italiană pentru România este o organizaţie non-profit care promovează şi facilitează relaţiile economice şi comerciale dintre Italia şi România. Regiunea Calabria, situată în sudul Italiei, este cunoscută pentru bogata sa tradiţie enogastronomică, peisajele sale spectaculoase şi patrimoniul său cultural unic.

Sursa foto: Wikimedia Commons/Cirimbillo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *