VIDEO | Aplicațiile și gadgeturile pot face organizarea meselor mai ușoară și mai eficientă / Tania Fântână (nutriționist): Cine mai are timp de gătit ore întregi? Slow cooker-ul, multicooker-ul sau airfryer-ul pot face minuni în bucătărie 18 ianuarie Redacția 0 comentarii
De la „Insula Comorii” a lui Robert Louis Stevenson la „Moby Dick” al lui Herman Melville, bucătarii apar frecvent în operele literare. În „Moby Dick”, bucătarul de pe nava lui Ahab pregătește mâncăruri din balenă / „Corabia își găsește refugiu în portul ei, iar echipajul, în bucătarul său” 18 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Asociaţia Lanţului Alimentar Scurt prezintă, la Berlin, produse româneşti autentice din cinci zone ale ţării / Marius Tudosiei: „Produsele româneşti au tot ce le trebuie ca să stea în top pe orice piaţă din lume” 18 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Oana Stan, marketing manager la Domeniul Bogdan, singura cramă din România care produce vinuri biodinamice: „A separa vinurile bio la raft este un deserviciu” 18 ianuarie Redacția 0 comentarii
Ritualul cafelei la Napoli, preparată cu o cafetieră inventată în Franța dar adoptată definitiv de urmașii sirenei Partenope 18 ianuarie Redacția 0 comentarii
REPORTAJ VIDEO: Refugiul sufletului în mâinile olarului din Baia Sprie / Lecții de reconectare cu natura și o meserie pe cale de dispariție / Daniel Leș: „Turiștii vin să ia contact cu simplitatea. Îi provoc să redevină copii, să se joace, iar ăsta e un confort spiritual fantastic” 18 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Primul consultant virtual pentru crame realizat cu ajutorul AI. În premieră, proiectul încearcă să ajute vânzările de vin, aflate pe un permanent trend descendent 18 ianuarie Redacția 0 comentarii
STUDIU/ O cercetare recentă dezvăluie un nou mecanism pentru „arderea grăsimilor” și combaterea obezității 17 ianuarie Redacția 0 comentarii
Cea mai mortală boală alimentară, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății / Este în spatele a aproximativ 35.000 de decese și 125 de milioane de îmbolnăviri anual 17 ianuarie Redacția 0 comentarii
Comisia Europeană şi Mexicul au finalizat vineri negocierile de actualizare a acordului comercial mai vechi. Președinta CE spune că exportatorii agro-alimentari vor fi avantajați 17 ianuarie Redacția 0 comentarii
Curiozități agri-food 17 ianuarie: Din punct de vedere botanic, bananele sunt fructe de pădure 17 ianuarie Redacția 0 comentarii
Comisia de mediu, sănătate și siguranță alimentară a PE menține făina de viermi galbeni de făină pe lista noilor alimentelor admise pentru consum uman 17 ianuarie Redacția 0 comentarii
Consiliul Județean Brașov îşi pregăteşte un sediu nou, renovând vechea sa cantină / Valoarea totală a contractului de execuţie a lucrărilor este de aproximativ 6,8 milioane lei 17 ianuarie Redacția 0 comentarii
7,5 tone de carcasă carne de bizon, destinată centrelor din cadrul DGASPC, sustrasă de funcţionari ai DGASPC Bihor/ Procurorii au făcut două percheziţii 17 ianuarie Redacția 0 comentarii
Motivul pentru care ar trebui să eviți paiele de hârtie / Nu sunt mai sănătoase, ci, dimpotrivă: conțin chimicale dăunătoare sănătății 17 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
APIA a autorizat cereri de plată aferente anului 2024 pentru peste 90% din totalul fermierilor 17 ianuarie Redacția 0 comentarii
De Ziua Unirii Principatelor Române, vor fi depuse jerbe de flori la efigia domnitorului A.I. Cuza, de pe clădirea fostului han „La Trompetist” din Timişoara, unde acesta a înnoptat în martie 1866, în drumul spre exil, după abdicare 17 ianuarie Redacția 0 comentarii
Pastele de vineri seara. Spaghetti cu spanac – o rețetă simplă și sănătoasă pentru o cină rapidă 17 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Pregătirea meselor în avans poate salva timp și energie în zilele aglomerate / Tania Fântână (nutriționist): Când vii înfometat de la serviciu vei căuta ceva rapid de mâncare. De obicei, vei alege ceva nesănătos 17 ianuarie Redacția 0 comentarii
Muzeul Satului Bănăţean va înregistra la OSIM marca „Ţăranul smart”, un exemplu european de anti-risipă şi o „cultură a puţinului” 17 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO: Ministrul Agriculturii, Florin Barbu: Din discuţiile cu preşedintele ANSVSA, nu trebuie sacrificaţi toţi porcii la apariţia unui focar de pestă 17 ianuarie Redacția 0 comentarii
Cât de sigură este mâncarea pe care o primești în avion / Alimente pe care le poți consuma în siguranță, conform specialiștilor 17 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Marcel Ciolacu: „Există o problemă: Accesul producătorilor români la marile lanţuri de magazine, la retaileri. Ministrul Agriculturii va avea o discuţie cu toţi retailerii din România pe acest domeniu. Românii ar trebui să fie avantajaţi” 17 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
„Ambalajele viitorului”. Un producător din Turcia lansează o metodă prin care extinde durata de viață a fructelor și legumelor prin utilizarea atmosferei modificate: „Obiectivul nostru este să optimizăm prospețimea, să reducem pierderile și să asigurăm o gestionare sustenabilă și eficientă a produselor proaspete pe întreg lanțul de aprovizionare” 17 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Marcel Ciolacu: Prețurile sunt într-o zonă rezonabilă în acest moment. Dacă nu ajungem la un acord cu companiile prin discuții directe, avem un instrument care se numește lege. Nu mi-aș dori să ajungem în acea zonă” 17 ianuarie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Un restaurant de lux din Herăstrău deschide o nouă locație la Milano. Alte noi localuri deschise în capitala lombardă la început de 2025, care întregesc panorama HoReCa tot mai ofertantă 17 ianuarie Redacția 0 comentarii
Apele râurilor Mureş şi Crişul Alb au fost îmbunătăţite cu investiţii de 13 milioane de lei în staţii de epurare 17 ianuarie Redacția 0 comentarii
Cum dezvolți noi soiuri de culturi: Tehnici de altoire și multiplicare clonală a plantelor 17 ianuarie Andreea Drăghici 0 comentarii
Cum și când a apărut capsula de cafea/ Nescafé a refuzat primele capsule și au trecut mulți ani până s-a ajuns la produsele de astăzi 17 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Oana Stan, marketing manager la Domeniul Bogdan, singura cramă din România care produce vinuri biodinamice: „Vinificăm după aceleași standarde științifice ca o cramă convențională” 17 ianuarie Redacția 0 comentarii
Retailerul La Cocoș spune că a recrutat mai mulți oameni decât avea nevoie, pentru că a primit prea multe CV-uri 17 ianuarie Redacția 0 comentarii
În ce condiții sunt crackerșii mai buni decât pâinea? Tania Fântână (nutriționist): „Nu au praf magic în ei. Au mai multe calorii la 100 grame decât pâinea. Cam cu 50% mai mult. Așadar, cantitatea e importantă” 17 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
Cum a fost creată și cum este organizată cooperativa Latteria Soresina din Italia. Produce peste 5 milioane de forme de Grana Padano și are o cifră de afaceri de peste 500 de milioane de euro, anual 17 ianuarie Mihaela Găneț 1 comentarii
Mic dejun proteic pentru un început de zi plin de energie: pastă de ton cu ouă și cremă de brânză / Dacă nu ai timp să mănânci acasă, îl poți lua la pachet la birou și să-l consumi cu o felie de pâine cu maia 17 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Prințul William, întâlnire-surpriză cu fanii Aston Villa la un pub din Birmingham 16 ianuarie Andreea Drăghici 0 comentarii
Cum au ajuns americanii să producă orez Texmati, Kasmati și Missimati pornind de la cunoscuta varietate indiană Basmati. Cât este de corectă practica de a „adopta” un produs tradițional al unei alte zone geografice? 16 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Un antreprenor deținător de restaurant, săli de evenimente și hotel în Târgu Jiu construiește cu bani europeni un parc acvatic cu ștrand, acvarii cu rechini și spații expoziționale 16 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Prețul îngrășămintelor a crescut cu 30% în mai puțin de trei luni / Iacob Boca, președintele Asociației crescătorilor de taurine din Mureș: 80% dintre ferme ar putea intra în insolvență sau faliment din cauza datoriilor și cheltuielilor de producție mai mari 16 ianuarie Redacția 0 comentarii
Curiozități agri-food 16 ianuarie: Rădăcinile de sfeclă au fost principala sursă de zahăr în Europa, până în secolul al XVIII-lea 16 ianuarie Redacția 0 comentarii
O a doua existență pentru uleiul de gătit refolosit/ Proiecte pentru a transforma deșeurile de ulei în produse cu funcții diferite 16 ianuarie Redacția 0 comentarii
Studiu realizat de cercetătorii Harvard: Consumul de carne roșie procesată crește riscul de demență / Înlocuirea unei porții de carne procesată cu pește ar putea reduce acest risc cu 28% 16 ianuarie Andreea Drăghici 0 comentarii
ANALIZĂ | Anul 2025 se anunță tumultuos pentru agricultură. Experții prevăd prețuri scăzute la produsele de bază, evenimente meteo extreme și schimbări în politicile alimentare 16 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Tania Fântână (nutriționist), despre importanța alegerii alimentelor de sezon: Sunt mai ieftine și mai gustoase, mai neprocesate și nu au conservanți 16 ianuarie Redacția 0 comentarii
Înlocuitori pentru copt pe care probabil îi ai deja în bucătărie / Sunt ingrediente de bază și le poți folosi ca înlocuitori pentru făină, unt, ouă și alte ingrediente standard, atunci când ești în criză de timp sau provizii 16 ianuarie Redacția 0 comentarii
Coca-Cola îl omagiază pe Trump, cu ocazia preluării mandatului, cu o ediție specială de Diet Coke, băutura sa preferată 16 ianuarie Redacția 0 comentarii
Ce trebuie să faci neapărat înainte de a găti sau consuma legumele din conserve. Clătitul legumelor este un pas esențial, dar nu este singurul 16 ianuarie Otilia Ignat 0 comentarii
Doi ucraineni, rătăciți de câteva zile în Munții Maramureșului fără hrană și apă / Salvatorii montani și polițiștii de frontieră îi caută 16 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Cum să congelezi supa, astfel încât să aibă un gust la fel de delicios ca în ziua în care a fost făcută / Vei reduce astfel risipa alimentară, dar și orele petrecute în bucătărie 16 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Istoria „verzei a la Cluj” și cum se face ea în alte colțuri ale lumii. Francezii gătesc varza întreagă, slavii fac „sarmalele leneșului” sub formă de chiftele 16 ianuarie Cosmin Dragomir 0 comentarii