Aproximativ 100 de producători din Olt şi din judeţe învecinate participă la Zilele Recoltei de la Slatina, un târg dedicat produselor agroalimentare româneşti, transmite Agerpres.
Târgul, ce se desfăşoară în perioada 11 – 13 octombrie, are loc în centrul municipiului Slatina, pe bulevardul A.I. Cuza şi este organizat de Asociaţia Tinerilor Fermieri Olt în parteneriat cu Primăria Slatina şi Centrul de Cultură şi Artă Olt.
„Suntem la a opta ediţie, avem producători din judeţul Olt şi câţiva invitaţi din judeţele limitrofe, în jur de 100 de producători care vor comercializa şi promova produsele realizate în fermele proprii. Avem acest eveniment să încurajăm cât putem de mult consumul de produse româneşti. Ştim cu toţii că producătorul român, micul producător român, că noi la micii producători ne referim, are o problemă de a se conecta cu supermarketurile. Şi atunci ne rămâne varianta să venim faţă în faţă cu consumatorul prin fel şi fel de metode, de tipul piaţă zilnică, piaţă volantă săptămânală, târguri. Încurajăm consumul de produse româneşti şi în acest fel găsim până duminică seara absolut orice este nevoie pentru a pune pe masa românului şi slătineanului produse de calitate şi, în special, produse proaspete”, a declarat preşedintele Asociaţiei Tinerilor Fermieri Olt, Florin Ciobanu.
Un producător de legume din comuna Rusăneşti a adus pentru vânzare legume ce pot fi murate sau conservate pentru iarnă.
„Avem capia, vinete, gogonele, roşii coapte, conopidă, de toate. De exemplu, capia (ardei) o avem cu opt lei (kilogramul – n.r.), conopida – opt lei, vânăta – trei lei, roşia – cinci lei. Au venit (cumpărătorii – n.r.), sunt foarte mulţumiţi, preţurile li se par mici faţă de piaţă”, a spus legumicultorul din Rusăneşti.
În fiecare seară a manifestării vor fi concerte, pe scenă vor evolua atât copii din formaţii de muzică şi dansuri populare din judeţ, cât şi artişti cunoscuţi. Vor concerta la Slatina, la Zilele Recoltei, Antonia, Alex Velea şi Babaşa.
Producătorii prezenţi la Zilele Recoltei vând legume, fructe, miere, brânzeturi, băuturi, pastramă, murături şi alte preparate tradiţionale.